Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņu ar vēsturisku uzvaru trešdien, 10. aprīlī, sāka Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā vienība Kolumbusas "Blue Jackets", kas atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 4:3 (0:3, 1:0, 3:0) pieveica regulārās sezonas čempionus Tampabejas "Lightning".

"Blue Jackets" kļuvusi par sesto komandu NHL vēsturē, kas Stenlija kausā atspēlējusi trīs vārtu deficītu spēlē pret regulārās sezonas uzvarētāju, bet šī ir pirmā līdzīgā reize Stenlija kausa ievadā.

Jau pirmajā periodā Alekss Kilorns mazākumā, kā arī Entonijs Čirelli un Janni Gurdē panāca 3:0 "Lightning" labā.


Pēc pirmā perioda "Blue Jackets" ģērbtuvē emocionālu uzrunu spēlētājiem veltīja Kolumbusas komandas galvenais treneris Džons Tortorella. Trenera uzruna deva augļus, jo "Blue Jackets" guva četrus vārtus divos periodos un apbēdināja "Lightning". Otrajā periodā Niks Folinjo vienus vārtus atguva, bet pēdējās trešdaļas vidū sešu minūšu laikā Deivids Savārs, Džošs Andersons un Sets Džonss nodrošināja "Blue Jackets" uzvaru.

Merzļikins pēc sezonas Šveicē martā noslēdza līgumu ar "Blue Jackets" un pievienojās savai jaunajai komandai Ziemeļamerikā. Latvijas izlases vārtsargs ir kopā ar komandu spēlēs un atgriezīsies Latvijā tikai pēc "Blue Jackets" izstāšanās no Stenlija kausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!