Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien Nacionālās hokeja līgā (NHL) sekmēja Kolumbusas "Blue Jackets" uzvaru pār tautieša Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" vienību, pamanoties izcelties arī ar rezultatīvu piespēli.

"Blue Jackets" šajā mačā ar rezultātu 5:3 izbraukumā pārspēja "Sabres".

Merzļikins atvairīja 38 no 41 pretinieku metiena, kā arī izcēlās ar rezultatīvu piespēli pirmajā "Blue Jackets" vārtu guvumā. Latvietim tā bija septītā uzvara šīs sezonas 26 spēlēs spēlēs, un viņš vidēji ielaiž 4,1 vārtus un atvaira 87,9% metienu.

Girgensons darbojās ceturtajā virknējumā un laukumā pavadīja 11:34 minūtes, no kurām 50 sekundes spēlēja mazākumā. Šajā laikā Girgrensons izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Merzļikins iesaistījās Kenta Džonsona vārtu guvumā, kad viņš trešajā minūtē noslēdza ātru pretuzbrukumu. Vārtsargs aiz vārtiem atstāja ripu Nikam Blakenburgam, kurš devās uzbrukumā un izdarīja piespēli Džonsonam, un viņš teicami meta tālajā vārtu augšējā stūrī. Teidžs Tompsons 18 sekundes vēlāk rezultātu izlīdzināja, bet mača turpinājumā trīs bezatbildes vārtus guva "Blue Jackets". Divreiz precīzs bija Ēriks Robinsons, bet tad Būns Dženers panāca rezultātu 4:1.

Džeks Kvins un Džons-Džeisons Peterka trešajā trešdaļā atjaunoja intrigu cīņā par uzvaru, tomēr mačs noslēdzās ar Robinsona trešo vārtu guvumu, kad viņš meta tukšos vārtos.

Citā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja Nešvilas "Predators".

Bļugers šajā mačā nospēlēja 12:13 minūtes, no kurām 1:59 laukumā pavadīja mazākumā. Latvietis metienus pa vārtiem neizdarīja, viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja 45,5% iemetienu. Spēli viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Spēles pirmie divi periodi ritēja nerezultatīvā spēlē, bet tad Marks Jankovskis spēles 48. minūtē deva vadību "Penguins" hokejistiem. Sākoties 52. minūtei Sidnijs Krosbijs rezultātu izlīdzināja, bet minūti un 39 sekundes pirms pamatlaika beigām Džeisons Zakers raidīja ripu starp pretinieka kājsargiem, izvirzot vadībā Pitsburgu. Braiens Rasts ar metienu tukšos vārtos noslēdza maču.

"Sabres" ar 66 punktiem 59 mačos ierindojas ceturtajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, kas to ierindo uzreiz aiz izslēgšanas spēļu robežas. "Blue Jackets" ar 46 punktiem 61 spēlē ir vājākā līgās komanda.

"Penguins" sasniegusi trīs uzvaru sēriju, un 69 punkti 60 mačos dod piekto vietu Metropolitēna divīzijā, kas nozīmē vietu izslēgšanas spēļu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!