Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejisti otrdien izcēlās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs, Elvim Merzļikinam atvairot 37 pretinieku komandas metienus, bet Rūdolfam Balceram un Teodoram Bļugeram pa reizei rezultatīvi asistējot komandas biedru vārtu guvumos.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" vienība ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) pārspēja Anaheimas "Ducks" hokejistus, ar Latvijas hokejistu vārtos svinot ceturto uzvaru piecos mačos.

Latvijas izlases pārstāvis Kolumbusas komandas cietoksnī atvairīja 37 no 40 jeb 92,5% pretinieku metienu. Merzļikins iepriekš vienā NHL spēlē bija tvēris 36 ripas, tādējādi vārtsargs uzstādīja jaunu personīgo rekordu. Hokejists pēdējo piecu spēļu laikā vidēji ielaidis 2,01 ripas, bet atvairījis 94,0% pretinieku raidījumu.

Merzļikinam otro dienu pēc kārtas jau no spēles pirmajām minūtēm bija jāsaskaras ar lielu mājinieku spiedienu, "Ducks" pirmo septiņu minūšu laikā izpildot 11 raidījumus pa viņa vārtiem.

Viens no tiem bija arī rezultatīvs, Raeinam Geclafam spēles ceturtajā minūtē ar spēcīgu metienu no zilās līnijas, ripu raidot cauri vārtsarga kājsargiem.

Kolumbusas uzbrucējs Ēriks Robinsons rezultātu izlīdzināja, taču otrās trešdaļas pirmajā minūtē Ondržejs Kaše pārsteidza Merzļikinu ar negaidītu metienu vārtu tuvajā stūrī, panākot rezultātu 2:1 mājinieku labā.

Tam sekoja trīs bezatbildes vārti viesu izpildījumā, divreiz izceļoties Zakam Verenskim, bet vienu reizi atzīmējoties Natanam Gerbem. Kaše 44 sekundes pirms spēles beigām rezultatīvo pielaboja Geclafa metienu, pietuvinot Anaheimas komandu līdz vienu vārtu deficītam, taču ar to bija jau par vēlu.

Kolumbusas vienība ar 44 spēlēs gūtiem 50 punktiem pakāpusies jau uz devīto vietu Austrumu konferencē, atrodoties vienu pozīciju zem Filadelfijas "Flyers" vienības, kas 43 spēlēs izcīnījusi tikpat punktu.

Pirmo rezultativitātes punktu šajā NHL sezonā guvis uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura Otavas "Senators" vienība ar rezultātu 1:6 (1:0, 0:3, 0:3) atzina spēcīgās Vašingtonas "Capitals" komandas pārākumu.

Balcers laukumā pavadīja 11:01 minūtes, no kurām 55 sekundes bija vairākumā, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli, diviem metieniem, vienu bloķētu metienu, kā arī vienreiz atņemot pretiniekam ripu.

Otavas hokejisti tieši pirmie atklāja spēles rezultātu. Balcers laukuma neitrālajā zonā vispirms apstādināja laukuma saimnieku piespēli, bet ar otro piegājienu ripu atņēma, to ar piespēli novirzot Artjomam Aņisimovam. Krievijas hokejists ieslidoja "Capitals" aizsardzības zonā un ar spēcīgu metienu pārspēja tautieti Iļju Samsonovu.

"Senators" hokejisti vadību spēja noturēt līdz otrās trešdaļas otrajai minūtei, no kuras Vašingtonas hokejisti pakāpeniski panāca sev vēlamo rezultātu. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva gan Aleksandrs Ovečkins, gan Tīdžejs Ošijs.

Liepājniekam šī bija trešā spēle šosezon NHL, bet iepriekš viņš bija izcēlies ar 25 rezultativitātes punktiem (8+17) Amerikas hokeja līgā (AHL), kurā viņš aizvadīja 19 spēles Belevilas "Senators" rindās.

Otavas vienība ar 37 punktiem 43 spēlēs saglabā 15. jeb priekšpēdējo vietu Austrumu konferencē.

Savukārt uzvaru savā laukumā svinēja Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguins" hokejisti, kuri ar rezultātu 4:3 (2:0, 1:2, 1:1) pieveica Vegasas "Golden Knights" klubu.

Bļugers uz laukuma pabija 15:54 minūtes, to skaitā 2:31 minūtes mazākumā. Hokejists uzvarēja sešus no desmit iemetieniem, vienreiz rezultatīvi asistēja vārtu guvumā, kā arī pa reizei bloķēja metienu, izpildīja spēka paņēmienu un atņēma pretiniekiem ripu.

Viesi izcēlās ar pirmajiem trim vārtu guvumiem, pa rezultatīvam metienam izpildot Jevgeņijam Malkinam, Patrikam Hornkvistam un Dominikam Kahunam.

"Golden Knights" vienība otrajā trešdaļā divus vārtus atspēlēja. Taču trešā perioda ievadā viesi panāca rezultātu 4:2 – Bļugers aizsardzības zonā piespēlēja Krisam Letangam, kurš ar skaistu piespēli pāri laukumam atrada Brendonu Tanevu. Uzbrucējs eleganti apspēlēja Marku-Andrē Flerī, palielinot "Penguins" vienības pārsvaru.

Bļugeram tas bija 14. rezultativitātes punkts (5+9) šajā NHL sezonā aizvadītajās 43 spēlēs.

Railijs Smits paguva vēl vienus vārtus atspēlēt, tomēr Pitsburgas komanda vadību noturēja.

"Penguins" vienība pēc uzvaras ar 43 spēlēs sakrātiem 57 punktiem ieņem ceturto vietu Austrumos.

Trešdien Latvijas hokejisti NHL laukumā nedosies, bet ceturtdien paredzētas spēles gan Zemgum Girgensonam, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" tiksies ar Sentluisas "Blues", gan Elvim Merzļikinam un Kolumbusas "Blue Jackets" vienībai, kas viesosies pie Sanhosē "Sharks" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!