Foto: AP/Scanpix/LETA

Spējot atvairīt tikai vienu no četriem metieniem, latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins naktī uz trešdienu tika nomainīts Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr uzbrucējs Zemgus Girgensons izpildīja savu trešo rezultatīvo piespēli šosezon.

Austrumu konferences vājākā komanda "Blue Jackets" izbraukumā ar 0:3 (0:3, 0:0, 0:0) piekāpās Monreālas "Canadiens", piedzīvojot trešo zaudējumu pēdējās četrās cīņās.

Merzļikins devās Kolumbusas starta sastāvā un ātri ielaida visus trīs viesu zaudētos vārtus un tika nomainīts jau pēc spēlētām piecām minūtēm un 48 sekundēm. Latvijas vārtsargs atvairīja tikai vienu no četriem metieniem. Viņa vietu pēc tam ieņēma pēdējās nedēļās veiksmīgi spēlējošais krievs Daniils Tarasovs, kurš tika galā ar visiem 19 "Canadiens" raidījumiem.

Pirmos vārtus Merzļikins zaudēja jau 21. sekundē, kad viens pats vārtu priekšā palika Brendans Galahers, viņam no tuvas distances atklājot rezultātu. Nākamos vārtus mājinieki iemeta ceturtajā minūtē - vien 19 gadus vecais slovāks Jurajs Slafkovskis, kurš pirms diviem gadiem NHL draftā bija pirmais numurs, vairākumā izpildīja precīzu metienu no iemetiena apļa. Visbeidzot trešo reizi Merzļikins kapitulēja sestajā minūtē - metienu no zilās līnijas vārtu priekšā piekoriģēja Džošua Ruā. Pēc tam latvietis tika nomainīts.

Merzļikinam šī bija atgriešanās "Blue Jackets" vārtos, jo viņš izlaida iepriekšējās četras komandas spēles. Šosezon viņš 36 mačos vidēji ielaidis 3,29 vārtus un atvairījis 90,1% metienu.

Citā spēlē uzvaru izcīnīja Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 7:3 (4:1, 3:1, 0:1) apspēlēja Detroitas "Red Wings".

Girgensons uz ledus pavadīja 13:16 minūtes, kuru laikā izpildīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un uzvarēja abos iemetienos, turklāt tika pie grandioza lietderības koeficienta +4. Latviešu uzbrucējs šosezon 48 spēlēs guvis 10 (7+3) rezultativitātes punktus.

Latvietis rezultatīvi piespēlēja "Sabres" sesto vārtu guvumā, bet divus vārtus mājiniekiem iemeta nesen maiņā iegūtais Bouvens Bairams, kamēr Zeks Bensons pievienoja vārtus un divas rezultatīvas piespēles.

"Sabres" ar 67 punktiem 66 mačos Austrumu konferencē ir 11. vietā un joprojām pretendē uz vietu Stenlija kausā, kamēr "Blue Jackets" ar 54 punktiem 65 cīņās ir austrumu pēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!