Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" aizmainījis 2022. gada drafta piektās kārtas izvēli, lai no Ņūdžersijas "Devils" iegūtu vārtsargu Kītu Kinkeidu, vēsta NHL mājaslapa.

Latvijas hokeja izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam šovasar beigsies līgums ar Šveices klubu "Lugano". Tieši "Blue Jackets" klubam, kas Merzļikinu 2014. gadā draftēja ar 76. izvēli, pieder tiesības uz Latvijas hokejistu iekš NHL.

Arī 29 gadus vecais Kinkeids gaidāmajā vasarā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Šīs sezonas gaitā vārtsargs laukumā gājis 41 spēlē, kuru laikā vidēji ielaidis 3,36 vārtus, atvairījis 89.1 procentu pretinieku metienu un trīs reizes savus vārtus saglabājis neiekarotus.

Kinkeids "Devils" sistēmā laiku pavadīja kopš 2011. gada. Lai gan pirmo sezonu vārtsargs pilnībā pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Olbani "Devils", hokejists kopš 2012./13. gada sezonas lielajā komandā nospēlējis kopā 151 spēli, kuru laikā vidēji mačā ielaidis 2,90 vārtus, bet atsargājis 90,6 procentus pretinieku metienu.

Gluži kā Kinkeids arī Kolumbusas pirmais numurs Sergejs Bobrovskis vasarā varēs pārbaudīt spēlētāju tirgū pieejamās opcijas, kļūstot par neierobežoti brīvo aģentu.

Ar šo NHL klubu saistība ir arī Matīsam Kivleniekam, kurš šo sezonu pārsvarā pavadījis ECHL (Austrumkrasta hokeja līga) komandā Kalamazū "Wings". Latviešu hokejists savulaik pāris reizes bijis arī izsaukts uz Kolumbusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!