Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma izbraukumā Sanhosē "Sharks" vienībai ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Merzļikins aizvadītajā mačā atvairīja 30 no 33 pretinieku metieniem. Tā viņam bija 16. spēle NHL karjerā un sestā spēle pēc kārtas. Šo sešu spēļu laikā Kolumbusas vienība izcīnījusi četras uzvaras un piedzīvojusi divus zaudējumus. "Blue Jackets" rezervē bija cits latvietis Matīss Kivlenieks.

Spēles pirmajā periodā Merzļikins atvairīja visus 14 metienus, kas tika izdarīti pa viņa vārtiem, taču otrā periodā ievadā "Sharks" spēlētājs Kevins Labenks vārtu priekšā ieguva ripu un no teicamās pozīcijas raidīja to vārtos. Spēles 34. minūtē precīzu metienu izdarīja arī "Sharks" kapteinis Džo Torntons, realizējot vairākumu. Piecas minūtes vēlāk "Blue Jackets" uzbrucējs Sonijs Milano pretinieku zonā pārtvēra ripu un vienus vārtus atspēlēja. Trešā perioda trešajā minūtē Brents Bērnss atradās īstajā vietā un īstajā laikā, ieguva Merzļikina atvairīto ripu un atkārtotu metienu panāca 3:1 "Sharks" labā. "Blue Jackets" centieni atspēlēties nebija veiksmīgi.

Citā mačā latvietis Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" neveiksmīgi nospēlēja pret pašreizējo Stenlija kausa ieguvēju Sentluisas "Blues", piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:1, 0:2).

Girgensons aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 11:37 minūtes, no kurām 30 sekundes nospēlēja mazākumā. Viņš pielietoja četrus spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -3.

"Sabres" labā vienīgos vārtus guva Džeks Eikels, savukārt uzvarētājiem divus vārtus guva Aleksandrs Stīns, bet pa vienai reizei precīzi bija Roberts Tomass, Tailers Bozaks un Deivids Perons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!