Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā iespaidīgu uzvaru sēriju ar Elvi Merzļikinu vārtos trešdien, 22. janvārī, turpināja Kolumbusas "Blue Jackets", kas ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) pieveica Vinipegas "Jets".

Merzļikins mačā atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem, bet uz rezerves soliņa arī šoreiz bija Matīss Kivlenieks. "Blue Jackets" tā bija sestā uzvara pēc kārtas un desmitā 12 mačos, kopš savainojumu guva komandas pamatvārtsargs Jonass Korpisalo.

Šajā sezonā Merzļikins aizvadījis 21 spēli, kurā vidēji izceļas ar 92,8 % atvairītajiem metieniem un vidēji ielaistiem 2,35 vārtiem.

Pirmajā periodā Meisons Epltons guva pirmos vārtus spēlē "Jets" vienības labā, bet divas minūtes vēlāk Sets Džounss rezultātu izlīdzināja. 18. minūtē Kails Konors atkal atguva vadību Vinipegas vienībai, tomēr pēc neilga brīža Olivers Bjorkstrands atkal rezultātu izlīdzināja, precīzi metot 22. minūtē. Spēle turpinājās līdzīgā manierē, un Nīls Pionks otrā perioda otrajā pusē trešo reizi deva vadību "Jets" hokejistiem. Gustavs Nīkvists divas minūtes vēlāk atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo, savukārt Bjorkstrands mača 55. minūtē guva uzvaras vārtus "Blue Jackets".

Kolumbusas komanda NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ar 62 punktiem 51 spēlē pakāpusies līdz sestajai pozīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!