Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins no Kolumbusas "Blue Jackets" pirmdien nosaukts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās spēļu nedēļas otro spožāko zvaigzni, vēsta latvieša pārstāvētais klubs.

Aizvadītajā nedēļā Merzļikins piedalījās trijās no četrām "Blue Jackets" spēlēm, kurās viņš divas reizes palika "sausā" un sekmēja uzvaras visās trīs spēlēs. Līdz ar to viņa vidējie rādītāji izskatās iespaidīgi – vidēji atvairīti 98,2 % metienu un ielaisti 0,67 vārti.

Merzļikins atvairīja 107 no 109 pretinieku metieniem. Spēlē pret Bostonas "Bruins" viņš tika galā ar visiem 34 metieniem, pret Karolīnas "Hurricanes" viņš atvairīja 32 no 34 metieniem, bet pret Ņūdžersijas "Devils" viņam atvairīts 41 metiens.

Tāpat viņš kļuvis tikai par septīto vārtsargu kopš 1943./1944. gada sezonas, kuram debijas sezonā četros mačos trīs reizes savus vārtus nosargājis neieņemtus.

Merzļikins šajā sezonā aizvadījis 20 spēles, kurās vidēji izcēlies ar 92,8% atvairītajiem metieniem un 2,36 ielaistiem vārtiem.

Par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju tika nosaukts Vašingtonas "Wizards" zvaigzne Aleksandrs Ovečkins, bet trešais labākais spēlētājs bija Džonatans Tēvss no Čikāgas "Blackhawks". Ovečkins trīs spēlēs guva astoņus vārtus un divas reizes izcēlās ar trīs vārtu guvumiem jeb "hat-trick".

Savukārt Tēvss četrās spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja sešas piespēles, ar deviņiem punktiem būdams nedēļas rezultatīvākais hokejists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!