Foto: LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pirms debijas sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ir ļoti apmierināts ar savu sadarbību ar Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu treneri Meniju Legasiju.

"Blue Jackets" jauno NHL sezonu sāks 4. oktobrī, kad savā laukumā tiksies ar Toronto "Maple Leafs". Gaidāmajā sezonā Merzļikins par vietu Kolumbusas komandas vārtos cīnīsies ar somu Jonasu Korpisalo, bet viņiem abiem savas prasmes slīpēt palīdz Legasijs.

Merzļikins stāstīja, ka viņš savam trenerim sāka uzticēties šajā rudenī, kad divas nedēļas esot ciemojies pie viņa mājās. "Tagad es viņam uzticos par visiem 100%. Viņš ir viens no maniem labākajiem draugiem šeit. Es domāju, ka ir ļoti svarīgi veidot attiecības, jo viņam ir jāzina, kad izdarīt uz mani spiedienu, kad mani jāatstāj vienu un kad jāiedod atpūta," kluba mājaslapā citēts Merzļikina teiktais.

"Man tieši šādas attiecības bija ar iepriekšējiem vārtsargu treneriem, un tas lieliski strādāja," viņš turpināja.

Legasijs esot mācījis Merzļikinu spēlēt golfu, un abi esot runājuši par to, kā latvietim adaptēties Ziemeļamerikas hokejā.

Latvijas hokeja izlases vārtsargs sacīja, ka viņš augstu vērtē to, ka treneris ar viņu kopā kvalitatīvi pavada laiku. "Viņš ir godīgs un atvērts. Tas man patīk cilvēkos," teica Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!