Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien neaizvadīja pilnu Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāta spēli, bet viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 2:5 piekāpās Floridas "Panthers". Savukārt Rūdolfs Balcers un viņa Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 3:2 izbraukumā pieveica Losandželosas "Kings".

Merzļikins šo spēli sāka komandas pamatsastāvā, bet pēc diviem periodiem, kuros viņš atvairīja 22 no 25 pretinieku metieniem, tika nomainīts. Trešajā periodā Jonass Korpisalo atvairīja 12 no 13 metieniem.

Mača 24. minūtē Makenzijs Vīgers izdarīja perfektu metienu uzreiz pēc piespēles šķērsām laukumam un izvirzīja vadībā "Panthers". Nepilnu minūti vēlāk Alekss Venbergs ar spēcīgu un ātru metienu noslēdza "Panthers" pretuzbrukumu. Savukārt mača 29. minūtē Venbergs vēlreiz pārspēja Merzļikinu, kad ar salīdzinoši vienkāršāku metienu aizsarga aizsegā pārspēja latvieti.

Uz trešo periodu laukumā devās Korpisalo. Trešās trešdaļas trešajā minūtē Olivers Bjorkstrands vienu vārtus "Blue Jackets" vienībai atguva, tomēr astoņas minūtes vēlāk Frenks Vatrano atjaunoja trīs vārtu pārsvaru Zaks Verenskis spēja vēlreiz pārspēt Sergeju Bobrovski, tomēr mačs noslēdzās ar Venberga trešajiem vārtiem, kad viņš no savas aizsardzības zonas meta tukšajā Kolumbusas "cietoksnī".

"Panthers" vārtsargs Bobrovskis tika galā ar 44 "Blue Jackets" spēlētāju metieniem.

"Blue Jackets" ar 36 punktiem 39 spēlēs ierindojas septītajā vietā NHL Centrālajā divīzijā, kamēr "Panthers" ar 54 punktiem 38 spēlēs ieņem otro vietu.

Citā mačā Balcers "Sharks" sastāvā nospēlēja 15:27 minūtes, minūti pavadot laukumā vairākumā. Šajā laikā viņš izdarīja trīs metiens pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Pirmajos divos periodos "Sharks" uz brīdi bija vadībā, tomēr "Kings" ātri rezultātu izlīdzināja. Pēc Kevina Lebenka precīzā metiena piektajā minūtē Dastins Brauns ar rezultatīvu raidījumu atbildēja septītajā minūtē, bet Evanders Keins izcēlās mača 36. minūtē, uz ko "Kings" atbildēja ar Trevora Mūra vārtu guvumu 40. minūtē.

"Sharks" izrāva uzvaru, kad Timo Maiers pārtvēra "Kings" vārtsarga Džonatana Kvika kļūdaino piespēli un izdarīja piespēli Dilanam Gambrelam, kuram bija jāmet tukšos vārtos.

NHL Rietumu divīzijā "Sharks" ar 38 punktiem 37 spēlēs ierindojas piektajā vietā, bet "Kings" ar 34 punktiem ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!