Vācijas komanda Minhenes "Red Bull" trešdien nodrošināja vietu Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas finālā, kur spēkosies ar Zviedrijas komandu Gēteborgas "Frolunda Indians".

Minhenieši pusfināla atbildes spēlē viesos ar rezultātu 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja Austrijas komandu Zalcburgas "Red Bull".

Vācijas vienība divu spēļu summā uzvarēja ar rezultātu 3:1, jo pusfināla pirmais mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti.

Minhenes "Red Bull" kļuvusi par pirmo Vācijas komandu, kas sasniegusi IIHF Čempionu līgas finālu.

Otrā pusfinālā "Frolunda Indians" divu maču summā ar 9:4 pārspēja Čehijas vienību Plzeņas "Škoda".

Gēteborgas klubs līdz ar to finālā būs spēlējis četrās no piecām IIHF Čempionu līgas sezonām. Par uzvarētāju tas kļuva 2016. un 2017.gadā.

Fināls notiks 5.februārī.

"Frolunda Indians" ceturtdaļfinālā izslēdza Čehijas komandu Brno "Kometa", "Škoda" guva virsroku pār Zviedrijas vienību Šellefteo AIK, Minhenes hokejisti pieveica Zviedrijas klubu "Malmo", bet Zalcburgas komanda apspēlēja Oulu "Karpat" no Somijas.

IIHF Čempionu līgā līdz astotdaļfinālam aizkļuva Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vicečempione "Lugano", piekāpjoties tieši Gēteborgas "Frolunda Indians" hokejistiem, bet iepriekš grupu turnīru nepārvarēja Latvijas uzbrucēja Māra Bičevska un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā čehu komanda Hradeckrālovas "Mountfield", kā arī uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā šīs pašas valsts vienība Tršinecas "Ocelārži".

Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos noteiks divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

IIHF Čempionu līgas pirmajā sezonā pirms četriem gadiem uzvarēja Zviedrijas komanda "Lulea", pēc tam nākamajos divos turnīros triumfēja "Frolunda Indians", bet pērn trofeju ieguva Jiveskiles JYP no Somijas.

Aizvadītās sezonas finālā somu vienība Jiveskiles JYP ar rezultātu 2:0 apspēlēja Vekšes "Lakers" no Zviedrijas.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!