Hokeja klubs "Mogo"/LSPA ceturtdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē pārliecinoši pārspēja vienību "Zemgale"/LLU, bet "Liepāja" pārspēja 2021. gada čempionvienību "Olimp"/"Venta2002".

"Mogo"/LSPA mājās ar rezultātu 6:0 (1:0, 4:0, 1:0) uzveica vicečempioni "Zemgali"/LLU.

"Mogo"/LSPA spēli sāka ar Henriju Anču vārtos, savukārt "Zemgale"/LLU savu vārtu drošību uzticēja Rihardam Cimermanim, raksta "Mogo" klubs. Mājinieki vadībā izvirzījās ceturtajā minūtē. Rūdolfs Polcs vārtu priekšā nolika ripu uz lāpstiņas Ričardam Grīnbergam, kurš meta to garām Cimermanim. Trešdaļas vidū sadursmē savainojumu guva Ančs, kura vietā stājās Linards Lipskis.

Otrā perioda sākumā Gatis Gricinskis vārtu priekšā atrada Krišjāni Rēdlihu, kurš dubultoja "Mogo"/LSPA pārsvaru. Pēc desmit minūtēm gandrīz identiskā veidā mājinieki guva trešos vārtos. Šoreiz Gricinskis no labā iemetiena apļa meta pa vārtiem, Cimermanis ripu atsita, bet tajā pašā vietā bija Rēdlihs, gūstot savus otros vārtus.

Neilgi pēc divu minūšu soda izciešanas Andris Siksnis aizbēga no aizsargiem pa labo malu un guva ceturtos vārtus. Rezultatīvā trešdaļa beidzās ar Deivida Sarkaņa tālu metienu, pēc kura ripa cauri spēlētāju burzmai atrada ceļu Zemgale/LLU vārtos.

Trešajā periodā tika gūti vēl vieni vārti. Mājiniekiem spēlējot vairākumā, Cimermanis atvairīja Elvisa Želubovska metienu, bet ripa nonāca pie Grīnberga, kurš ar precīzu metienu pielika spēlei punktu – 6:0 pārliecinoša "Mogo"/LSPA uzvara pār Latvijas čempionāta finālistiem.

Savukārt liepājnieki viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni "Olimp"/"Venta2002".

Mača sestajā minūtē vēju pilsētas komandu vadībā izvirzīja Linards Mazurs-Mago, bet trešā perioda trešajā minūtē Georgijs Pujacs panāca 1:1. Trešdaļas devītajā minūtē Fjodors Jarovinskis atguva viesiem vadību, bet pusminūti pirms pamatlaika beigām ripu tukšos vārtos ieraidīja Toms Tiļļa – 3:1.

"Liepājas" vārtos Māris Jučers atvairīja 45 no 46 pretinieku mestajām ripām.

Turnīra līderpozīcijā ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ir "Mogo"/LSPA, tālāk ar sešiem punktiem seko piecas un četras cīņas aizvadījušās "Zemgale"/LLU un "Liepāja". Aiz pirmā trijnieka ar pieciem punktiem četros dueļos ir hokeja skola "Rīga", piektā ar četriem punktiem piecos mačos ir "Olimp"/"Venta 2002", sesto pozīciju ar trīs punktiem četrās spēlēs ieņem Rīgas "Prizma", bet turnīra tabulu noslēdz Daugavpils "Dinaburga", kas zaudējusi visās četrās cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!