Foto: F64

"Mogo"/LSPA, Rīgas "Dinamo" un Hokeja skolas "Rīga" (HS "Rīga") vienības trešdien svinēja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlēs.

Sīvākā cīņa notika Rīgā, "Dinamo" mājas spēlē papildlaikā ar 4:3 (3:0, 0:0, 0:3, 1:0) pieveicot Rīgas "Prizma" vienību.

Iļja Grekovs 12 sekundes pirms pirmā pārtraukuma mazākumā panāca 3:0 "Dinamo" labā, bet viesi piecu minūšu un 12 sekunžu laikā atspēlējās trešajā trešdaļā, divus vārtus gūstot vairākumā un divreiz izceļoties Edijam Brahmanim.

Tomēr pusotru minūti līdz pagarinājuma beigām piecu minūšu noraidījumu par grūšanu apmalē nopelnīja Emīls Ezītis, un Kirils Tambijevs deviņas sekundes pirms papildlaika beigām guva uzvaras vārtus.

Viesiem Brahmanis tika atzīts par labāko komandām, bet mājiniekiem - vārtsargs Rūdolfs Gusts Lazdiņš, kurš atvairīja 38 metienus.

"Dinamo" rindās par rezultatīvāko ar divām rezultatīvām piespēlēm kļuva Miķelis Rēdlihs, bet viesiem Brahmanis piedalījās visos trijos vārtu guvumos (2+1).

"Mogo"/LSPA viesos ar 6:3 (2:2, 2:1, 2:0) uzvarēja Kauņas "City".

Kauņas hokejisti panāca vadību ar 2:0, bet desmit sekunžu laikā rezultātu izlīdzināja Artūrs Ozoliņš.

Rodrigo Strautiņš un Elviss Želubovskis panāca 4:2, un mājinieki vairs neatspēlējās.

Artūrs Ozoliņš sakrāja piecus (2+3) rezultativitātes punktus, bet pa diviem - Kārlis Ozoliņš (1+1) un Ernests Krūms (0+2).

Mājinieku labā trīs punktus (2+1) sakrāja Egidijus Binkulis, pa diviem - Pauļus Grībausks (1+1) un Aivars Bendžus (0+2).

Vēl vienā cīņā Elektrēnos HS "Rīga" ar 5:2 (0:1, 5:1, 0:0) apspēlēja Elektrēnu "Energija".

Mājinieki pēc Klimentija Lisaka vārtiem vadībā bija vairāk nekā 20 minūtes.

Otrā perioda sākumā triju minūšu un 49 sekunžu laikā Jānis Bullītis panāca izlīdzinājumu, Jaromirs Davids Šusterovs vēlreiz izvirzīja mājiniekus vadībā, bet Kristers Bukšs un Alekss Simanovičs palīdzēja pirmoreiz spēlē iegūt vadību rīdziniekiem.

Savukārt 4:2 Kristers Ansons panāca mazākumā.

Šusterovs tika atzīts par labāko mājinieku komandā, bet Bullītis - viesu.

Viesiem par rezultatīvāko ar diviem (1+1) rezultativitātes punktiem kļuva Alekss Simanovičs, bet vārtos Aksels Ozols atvairīja 19 metienus.

Tabulas galvgalī ar 58 punktiem 30 mačos atrodas "Mogo"/LSPA komanda, 47 punkti 29 cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet 41 punkts 29 cīņās - Rīgas "Dinamo". 35 punkti 30 cīņās ir "Prizmai", 31 punktu 29 mačos guvusi Hokeja skola "Rīga", 23 punkti 30 mačos ir Kauņas "City". Elektrēnu "Energija" ar 22 punktiem 30 spēlēs ir septītā, 21 punkts 28 mačos ir Viļņas "Hockey Punks", bet divi punkti 29 spēlēs - "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!