Hokeja skola "Rīga" ceturtdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē ātri spēja iegūt vadības grožus, bet ātri vien to pazaudēja un beigās ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) atzina "Mogo"/LSPA pārākumu.

Hokeja skolas komandai šī bija tikai otrā spēle pēc teju trīs mēnešu pauzes. Covid-19 ierobežojumu dēļ sacensībās šobrīd nevar startēt sportisti, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu, tāpēc rīdzinieki piespiedu kārtā laukumā nevarēja doties kopš 17.oktobra.

Mājiniekus vadībā spēles ceturtajā minūtē izvirzīja Anrī Ravinskis, bet jau nepilnas trīs minūtes vēlāk 1:1 panāca Miks Lipsbergs. Otrajā periodā nevienai no komandām neizdevās pārņemt vadības grožus, bet noslēdzošajās 20 minūtēs Toma Broka vārtos no Kriša Lipsberga un Jāņa Straupes nūjas lidoja vēl divas ripas.

Pēc teju trīs mēnešu pauzes "Rīga" savā pirmajā spēlē otrdien ar 5:7 piekāpās Daugavpils "Dinaburga".

Čempionāta līdere ar 27 punktiem 16 spēlēs ir "Olimp"/"Venta 2002", par trim punktiem mazāk 15 mačos iekrājusi "Zemgale"/LLU, bet tālāk ar 23 punktiem 18 dueļos seko "Mogo"/LSPA, kamēr"Liepāja" komandas rēķinā 21 punkts 17 mačos. "Prizma"/IHS 19 dueļos iekrājusi desmit punktus, "Rīgai" desmit spēlēs seši punkti, kamēr "Dinaburga" tikpat iekrājusi 15 dueļos.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas".

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!