Latvijas hokeja komanda "Mogo"/LSPA otrdien Latvijas čempionāta spēlē savā "Mogo hallē" ar rezultātu 12:0 sagrāva "Prizma"/IHS hokejistus.

"Mogo"/LSPA labā trīs vārtus guva Juris Ziemiņš, pa diviem Ričards Grīnbergs un Martins Laviņš, pa vieniem Vladimirs Mamonovs, Renārs Krastenbergs, Robs Šremps, Gatis Gricinskis un Krišjānis Rēdlihs.

Pēc diviem zaudējumiem iepriekšējās spēlēs, "Mogo"/LSPA hokejisti jau no mača pirmajām sekundēm savērpa tādu viesuli, kāds Latvijas čempionātā nebija redzēts ilgu laiku. Rezultāts 0:0 uz tablo saglabājās tikai pusotru minūti, kad Miks Lipsbergs piespēlēja ripu uz tuvo stabu, kur jau gaidīja Vladimirs Mamonovs, izvirzot mājiniekus vadībā.

Kā izrādījās, tā tika pavērts maiss pamatīgam vārtu birumam. Pēc nepilnas minūtes viesu vārtsargs Reinis Petkus atsita ripu pēc Andra Sikšņa metiena, un pirmais pie tās bija Juris Ziemiņš – 2:0. Pagāja vēl pusotra minūte, un cīņā ar diviem pretiniekiem Ričards Grīnbergs guva trešos vārtos, Petkus vietā liekot sūtīt Rihardu Norvaišu.

Tas viesiem nepalīdzēja. Ziemiņš pielika nūju pēc Sikšņa piespēles – 4:0. Martins Laviņš un Renārs Krastenbers izslidoja divatā pret vārtsargu – 5:0. Robs Šremps vairākumā precīzi meta no labā apļa – 6:0, un "Prizma"/IHS vārtos atgriezās Petkus. Tomēr viesulis vēl nebija norimis. Vēl vienā vairākumā precīza meta Gatis Gricinskis un no uzbrukuma zonas vidus Petku pārspēja Laviņš.

Kaut arī abas nākamās trešdaļas mājnieku uzbrukums nedaudz pieklusa, viesu vārtsargs tika pārspēts vēl četras reizes. Vairākumā Ziemiņš guva savus trešos vārtus, no neērtās puses vārtu augšējā stūrī trāpīja Laviņš, Krišjānis Rēdlihs precīzi meta no distances un Grīnbergs pielaboja ripas lidojumu pēc Edgara Ozoliņa metiena – 12:0, graujoša "Mogo"/LSPA uzvara.

Mājinieku vārtos Henrijs Ančs atvairīja visus deviņus pretinieka metienus.

Uzvarētājiem par labāko spēlētāju tika atzīts kapteinis Renārs Demiters, "Prizma"/IHS – Juris Upītis.

Čempionāta līdere ar 31 punktu 19 spēlēs ir "Olimp"/"Venta 2002", tālāk ar 28 punktiem seko "Zemgale"/LLU, bet trešo vietu ar 27 punktiem 22 dueļos ieņem "Mogo"/LSPA. "Liepājas" rēķinā ir 23 punkti 18 mačos, Hokeja skola "Rīga" un "Prizma"/IHS guvušas pa desmit punktiem 16 un 20 dueļos, kamēr "Dinaburgai" ir astoņi punkti 19 cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!