Foto: AFP/Scanpix
Četras Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas, uzsākot nākamās sezonas regulāro čempionātu, aizvadīs savstarpējās spēles trīs Eiropas valstu galvaspilsētās, pirmdien paziņoja NHL vadība un NHL Spēlētāju asociācija.

NHL 2011./2012.gada regulārās sezonas atklāšanas mači tiks aizvadīti Berlīnē, Helsinkos un Stokholmā, un tas būs piektais gads pēc kārtas, kad līgas spēles notiks Eiropā.

Pirmo reizi NHL regulārā čempionāta spēles tika aizvadītas Vācijā, kamēr Zviedrijas galvaspilsētas jau ceturto reizi pēc kārtas uzņems NHL mačus, bet Helsinki - trešoreiz.

Eiropā spēlēs Losandželosas "Kings", Anaheimas "Ducks", Ņujorkas "Rangers" un Bufalo "Sabres" komandas, bet Vašingtonas "Capitals" un Edmontonas "Oilers" atteicās savu sezonu iesākt Vecajā kontinentā.

"Kings" un Anaheimas "Ducks" komandas Eiropā spēles aizvadīs pirmo reizi kopš 2007./2008.gada sezonas, kad tās čempionātu sāka Londonā, bet "Rangers" tajā pašā sezonā spēlēja Prāgā.

Tikmēr "Sabres" komandai šī būs pirmā regulārās sezonas spēle Eiropā, toties tā 1998.gadā aizvadīja pārbaudes maču Austrijā.

"Ducks" un "Sabres" savstarpējo maču aizvadīs 7.oktobrī Helsinkos, bet "Rangers" un "Kings" spēlēs Stokholmā. Nākošajā dienā Berlīnē "Sabres" tiksies ar "Kings" vienību, bet "Rangers" Stokholmā cīnīsies ar "Ducks".

"Šo maču mērķis ir izcelt mūsu spēles spēku un veicināt NHL spēlētāju popularitāti starptautiskajā arēnā," teica NHL komisionārs Gerijs Betmens. "Jaunais formāts, kas ļauj variēt ar komandu pretiniekiem un jaunā norises vieta - Berlīnes O2 arēna -, nospēlēs nozīmīgu lomu 2011./2012. sezonas atklāšanā."

Vēl "Ducks" komanda 4.oktobrī aizvadīs pārbaudes maču ar Somijas hokeja čempionāta komandu Helsinku "Jokerit", bet "Kings" tajā pašā dienā spēkosies ar Vācijas komandu Hamburgas "Freezers".

NHL Eiropas mači dos iespēju "Rangers" vārtsargam Henrikam Lundkvistam pirmo reizi aizvadīt NHL spēles savā dzimtenē.

"Ducks" komanda spēlēs Somijā un tā būs iespēja somiem redzēt savu nacionālo varoni Tēmu Selennē, lai gan viņš vēl nav apstiprinājis, ka aizvadīs vēl vienu sezonu NHL.

Tāpat Anaheimas komandā spēlē vēl trīs somi - Saku Koivu, Jarko Rūtu un Toni Lidmans.

Tikmēr "Sabres" pārstāv Vācijas spēlētāji Johens Hehts un Tomass Vaneks.

Kopumā aptuveni 25 procenti NHL spēlētāju nav dzimuši Ziemeļamerikā.

"Mēs vēlamies, lai NHL spēles popularitāte pasaulē aug un un mači Eiropā tam ļoti palīdz," teica NHL Spēlētāju asociācijas izpilddirektors Donalds Fers. "Mēs esam sajūsmināti Eiropas faniem sniegt hokeju viņu mājās, kur viņi var redzēt spēlētājus no savām valstīm, sacenšoties ar pasaules labākajiem hokejistiem. Tās būs neaizmirstamas spēles."

Kā zināms, pirms šīs sezonas pagājušā gada oktobrī Latvijā viesojās NHL klubs Fīniksas "Coyotes", kas "Arēnā Rīga" notikušajā pārbaudes spēlē ar 3:1 pieveica Rīgas "Dinamo" komandu.

Šoreiz par spēlēm ar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubiem NHL nevarēja vienoties finansiālu domstarpību dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!