Foto: Reuters/Scanpix
Jaunākās ziņas no Vankūveras liecina, ka nekārtībās, kas pilsētā izcēlās pēc Vankūveras "Canucks" neveiksmes šāgada Stenlija kausa izcīņā, cietuši vismaz 150 cilvēku, bet gandrīz simts – arestēti, ziņo ārzemju aģentūras.

Kā ziņots, septītajā Stenlija kausa izcīņas finālspēlē "Bruins" uzvarēja mājiniekus ar 4:0, nodrošinot sev Stenlija kausu, bet pilsētā pēc "Canucks" zaudējuma izcēlās nekārtības, kuru sekas izrādījās diezgan postošas un morāli nepatīkamas.

"Tas nemaz nav raksturīgs Vankūverai," par notikumiem pilsētā intervijā CNN teic kāda bāra īpašniece. "Pārāk daudz cilvēku bija pārāk daudz iedzēruši. Man tagad ir nedaudz kauns par Vankūveru."

Pilsētas policijas priekšnieks Džims Ču izteicies, ka nekārtības esot sarīkojuši "krimināli elementi un anarhisti", kas izlikušies par "Canucks" faniem, lai iesāktu grautiņus. "Šie cilvēki bija tērpušies maskās, brillēs un bruņojušies ar benzīnu, par ugunsdzēšamajiem, ko izmatoja kā ieročus," stāsta Ču.

Nemieros tika sabojātas 15 automašīnas, un gandrīz 100 cilvēku tika arestēti, bet 150 cilvēki nodoti mediķu aprūpei. Trīs no viņiem sadurti, bet viens vīrietis atrodas smagā stāvoklī pēc kritiena no viadukta.

Līdzīgas nekārtības Vankūverā izcēlās 1994. gadā, kad "Canucks" arī septītajā Stenlija kausa izcīņas finālspēlē piekāpās Ņujorkas "Rangers". Toreiz fanu sarīkotie grautiņi pilsētai izmaksāja vienu miljonu dolāru, un bija nolemts šogad atvēlēt nozīmīgus līdzekļus nekārtību novēršanai, taču no tām izvairīties pilnībā neizdevās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!