Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nepilnu nedēļu pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas sākuma Dalasas "Stars" komandu skāris Covid-19 uzliesmojums, bet latviešu pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" piesardzības protokols liedza piektdien aizvadīt pilnvērtīgu treniņu.

NHL informē, ka iepriekšējās sezonas Rietumu konferences spēcīgākajā komandā "Stars" Covid-19 konstatēts sešiem spēlētājiem un vēl diviem kluba darbiniekiem.

"Stars" komandai sezonas pirmā spēle jāaizvada 14.janvāri, taču NHL ziņo, ka pārskata dalasiešu kalendāru un viņi sezonu uzsāks, visticamāk, ne ātrāk par 19.janvāri.

"Stars" spēlētāji un personāls šobrīd atrodas pašizolācijā, bet komandas treniņu zāles ir slēgtas.

Tāpat 14.janvārī pirmā spēle paredzēta latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētajai "Blue Jackets", kas piektdien Covid-19 piesardzības protokola dēļ nevarēja aizvadīt pilnvērtīgu treniņu.

"Blue Jackets" treniņnometnes sarakstā šobrīd ir 40 hokejisti, no kuriem piektdienas rīta treniņā piedalījās 21, taču tikai desmit no šīs grupas ir tā dēvētais NHL sastāvs. Uz ledus piektdien devās arī Merzļikins un "Blue Jackets" otrs vārtsargs Jonass Korpisalo.

NHL jaunā sezona sāksies 13.janvārī, komandām regulārajā čempionātā aizvadot 56 mačus tikai savu divīziju ietvaros. Lai ierobežotu komandu ceļošanu un nešķērsotu Kanādas robežu, vienības četrās divīzijās sadalītas pēc reģionālā principa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!