Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Atlantas "Thrashers" pārdota kompānijai "True North Sports and Entertainment" un no nākamās sezonas tiks pārcelta uz Vinipegu, otrdien apstiprināja vienība.

Otrdien noslēgtais darījums vēl jāapstiprina NHL vadībai.

"Tas ir ļoti sāpīgi mums visiem, tomēr visas iespējas tika izsmeltas un šāds darījums bija nepieciešams," teikts "Thrashers" paziņojumā, izsakot pateicību Atlantas faniem.

Kā izteicās līdzšinējie "Thrashers" īpašnieki, viņiem neizdevās atrast potenciālos investorus Atlantā, tāpēc nav atlicis nekas cits, kā pārdot vienību "True North Sports and Entertainment".

Jau pašlaik "True North Sports and Entertainment" pieder Amerikas hokeja līgas (AHL) komanda Manitobas "Moose" un Vinipegas halle "MTS Centre", kurā notiks jaunās komandas spēles.

"Thrashers" komanda NHL paplašināšanās ietvaros ienāca līgā 1999.gadā. Tomēr tai ir finansiālas problēmas, bet vienības spēles aizvadītajā sezonā apmeklēja vidēji 13 469 skatītāji, kas bija trešais sliktākais rādītājs līgā.

Tā kļuvusi par otro NHL komandu, kas no Atlantas pārceļas uz Kanādu, - 1980.gadā "Flames" vienība pārcēlās uz Kalgari.

Iepriekš tika ziņots, ka komandas pārdošanas cena varētu būt 170 miljoni dolāru (84,8 miljoni latu). Tā kā nav sekmējies atrast jaunus investorus Atlantā, "Thrashers" potenciālajiem īpašniekiem arī varētu nerasties problēmas pārcelt vienību.

"Thrashers" zaudējumi katru gadu ir aptuveni 20 miljoni dolāru (desmit miljoni latu).

Vinipegā NHL komanda "Jets" bija līdz 1996.gadam, tomēr pēc tam tika pārcelta uz Fīniksu un pārsaukta par "Coyotes".

Zīmīgi, ka Vinipegas uzņēmēji ilgstoši runājuši arī par "Coyotes" komandas iegādi, kurai arī ir finansiālas problēmas. Tomēr šis darījums tā arī nav īstenojies.

Šosezon "Coyotes" zaudējumi sasniedza 30 miljonus ASV dolāru (14,8 miljonus latu), pat neskatoties uz to, ka Fīniksas vienība spēja iekļūt Stenlija kausa izcīņā. Tas saistīts ar to, ka šajā reģionā ir maza interese par hokeju.

Pagājušajā gadā parādos iestigušo "Coyotes" komandu NHL izpirka par 140 miljoniem dolāru (68,7 miljoniem latu), un kopš tā laika līga cenšas atrast jaunu īpašnieku komandai, lai to saglabātu Arizonas štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!