Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlēs pirmdien laukuma nedevās Latvijas hokejisti, bet Šveicē notikušajā mačā Nešvilas "Predators" pārspēja "Bern" komandu.

Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" ar rezultātu 2:7 piekāpās Edmontonas "Oilers". Šilovs šim mačam bija pieteikts, bet palika rezervē, kamēr Kolons Delija atvairīja 29 no 36 pretinieku metieniem.

Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 1:8 kapitulēja Karolīnas "Hurricanes". Elvis Merzļikins palika ārpus komandas pieteikuma. Spēles laiku vārtos dalīja Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 18 no 21 metiena, bet Džets Grīvss tika galā ar 19 no 24 metieniem.

Savukārt Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 3:2 uzvarēja Detroitas "Red Wings". Teodors Bļugers pirmdien atgriezās komandas treniņos, bet spēlei vēl netika pieteikts.

"Predators" "NHL Global Series Challenge" ietvaros Bernē notikušajā duelī ar rezultātu 4:3 pārspēja Šveices spēcīgākās līgas klubu "Bern".

Pirmā perioda vidū laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Svens Bertči, kurš izcēlās vairākumā, izpildot metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi. Divas minūtes un 14 sekundes pirms došanās pārtraukumā Bernes hokeja audzēknis Romāns Jozi no vārtu priekšas panāca 1:1, bet desmit sekundes pirms perioda beigām Romēns Lefels pēc pretuzbrukuma atjaunoja Šveices komandai vadību.

Otrās trešdaļas septītajā minūtē Filips Fošbergs vārtu priekšā izpildīja metienu no neērtās puses un panāca 2:2, bet pusotru minūti vēlāk Mets Dušeins pēc "Predators" kapteiņa Jozi nopelnītā vairākuma ieguva viesiem vadību.

Trešajā periodā pēc nospēlētām nepilnām sešām minūtēm Jozi ar raidījumu no iemetienu apļa panāca "Predators" vienībai divu vārtu pārsvaru, bet 13 sekundes pirms finālsvilpes Kriss Didomeniko mainīja Dominika Kahūna mestās ripas virzienu un samazināja NHL hokejistu handikapu.

Otrdien "NHL Global Series Challenge" ietvaros Sanhosē "Sharks" Vācijas galvaspilsētā tiksies ar vietējo Berlīnes "Eisbaren".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!