Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Klusā okeāna divīzijas izlases 11 spēlētāji sadalīs vienu miljonu dolāru prēmiju, kas pienākas šīs sezonas NHL Zvaigžņu spēles uzvarētājiem.

3x3 hokeja turnīra finālā Klusā okeāna izlase ar 5:2 (3:1, 2:1) pārspēja Atlantijas okeāna divīzijas komandu. Uzvarētājiem ar vārtu guvumu izcēlās Anaheimas "Ducks" pārstāvis Rikards Rakels, Kalgari "Flames" uzbrucējs Džonijs Godro, Losandželosas "Kings" aizsargs Drū Dotijs un Vankūveras "Canucks" jaunais uzbrucējs Broks Besers, kamēr zaudētājiem abus vārtus guva Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Maiks Grīns.

Spēlē iesaistījās arī visi četri izlašu vārtsargi – pirmajā periodā Klusā okeāna komandas vārtus sargāja Maiks Smits (Kalgari "Flames") , bet otrajā Marks Andrē Flerī (Lasvegasas "Golden Knights", savukārt Atlantijas okeāna izlases "mūri" attiecīgi bija Kerijs Praiss (Monreālas "Canadiens") un Andrejs Vasiļevskis (Tampabejas "Lightning").

Par vērtīgāko Zvaigžņu spēles turnīra spēlētāju tika atzīts Broks Besers, kurš finālmačā izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet pirms tam spēlē pret Centrālās divīzijas izlasi guva uzvaras vārtus. Besers ir tikai otrais NHL debitants līgas vēsturē, kurš ieguvis par "NHL All Star" turnīra MVP balvu. Pirmais 1985. gadā bija leģendārais Mario Lemjē.

Kā jau tas nereti notiek, arī šī NHL Zvaigžņu spēle bija ar šova elementiem, arī spēlētāju izpildījumā. Tā pirmajā periodā Džonijs Godro saņēma 2 minūšu noraidījumu par Lasvegasas "Golden Knights" spēlētāja Breda Maršāna klupināšanu, kurš notēloja savainojumu un mēģināja "atrast" asinis uz sejas. "Kā, jūs neredzējāt? Man vajadzēja uzlikt sešas šuves!" pēc spēles par šo epizodi smējās Maršāns. "Man šķiet, ka es tīri labi notēloju."

"Daļu no naudas balvas mēs iztērēsim kopā ar komandas biedriem Losandželosas "Kings"," apsolījis aizsargs Drū Dotijs. "Es un Anže Kopitars uzsauksim viņiem vakariņas vai sarīkosim ballīti, jo mūsu komandas biedri palīdzēja mums nokļūt uz šo spēli. Mūsu bez viņiem te nebūtu, tāpēc kaut kā būs jāatmaksā."

Kopš 2016. gada NHL Zvaigžņu spēle notiek 3x3 formātā, mini turnīrā sacenšoties divīziju izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!