Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans jau ilgu laiku gaidījis olimpisko kvalifikācijas turnīru, lai pēc tā varētu pateikt – "mēs braucam uz Sočiem", pēcspēles preses konferencē izteicās speciālists.

Atgādinām, ka izšķirošajā mačā par došanos uz 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm Latvijas izlase ar rezultātu 2:3 pagarinājumā zaudēja Francijai. Tomēr ar to pietika, lai nopelnītu ceļazīmi uz ceturto Olimpiādi pēc kārtas.

"Abas komandas spēlēja labu hokeju, esmu lepns par saviem spēlētājiem," teica Nolans. "Sandis Ozoliņš un Aleksandrs Ņiživijs ir nobrieduši spēlētāji, kuri nepadodas ne pie rezultāta 0:3, ne pie 0:4. Es pirmo reizi piedalījos šāda veida turnīrā."



Nolans norādīja, ka spēles uzvar tas, kurš mazāk kļūdās, un sarunā ar žurnālistiem iesaistījās arī Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons, kurš atgādināja, ka spēli uzvarēja Francija.

Tāpat Latvijas izlases galvenais treneris par labākajiem komandā šajā turnīrā nosauca Sandi Ozoliņu, Edgaru Masaļski un Lauri Dārziņu. "Dārziņa pirmie vārti šajā spēlē bija izcili, īstā NHL stilā," teica treneris, kurš arī uzsvēra, ka laukuma malā neizjūt stresu. "Es stresu nejūtu, tas ir spēlētāju stāvoklis. Redzēju, ka hokejisti ir emocionāli, bet es to nevaru atļauties."

Kā atklāja Nolans, tas ir trenera karjeras augstākais sasniegums: "Jau gadu gaidīju šo konkrēto turnīru, lai varētu pateikt – Mēs braucam uz Sočiem!""

Tikmēr Francijas izlases treneris apsveica Latvijas izlasi ar nopelnīto olimpisko ceļazīmi.

"Mēs šim turnīram gatavojāmies četrus gadus. Smagi strādājām, un tagad ir ļoti žēl, ka šāds iznākums. Mana komanda spēlēja ļoti labi," teica Hendersons.

Atgādinām, ka Latvijas izlases pretinieki Soču olimpiskajās spēlēs būs Čehija, Zviedrija un Šveice.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!