Foto: F64
"Olimp"/"Venta 2002" ceturtdien svinēja uzvaru viesos Latvijas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē, pakāpjoties uz otro vietu līgā.

"Prizma"/IHS savā laukumā pēcspēles metienos ar 3:4 (1:2, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) atzina "Olimp"/"Venta 2002" pārākumu.

Mājiniekiem vārtus guva Dāvis Straupe, Raivis Kurņigins un Ričards Puriņš, kamēr viesiem ar diviem vārtiem izcēlās Emīls Ezītis, bet vienus guva Nikolajs Jeļisejevs.

Viesi jau pēc spēlētām 79 sekundēm bija vadībā ar 2:0, pirmos vārtus gūstot vairākumā. Tomēr 33.minūtē mājinieki bija atspēlējušies pēc Kurņigina metiena.54.minūtē Ezītis atkal izvirzīja viesus vadībā, taču punktu mājiniekiem ar precīzu metienu jau pēc 71 sekundes panāca Puriņš.

Pēcspēles metienu pirmajā sērijā viesus vadībā izvirzīja Maksims Širokovs, bet trešajā Straupe izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārti piektajā sērijā Edija Brahmaņa kontā.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Ezītis un Puriņš.

Otrā mačā Hokeja skola "Rīga" papildlaikā ar 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:1, 0:0) piekāpās "Zemgale"/LLU.

Vārtus mājiniekiem guva Anrī Ravinskis, Berts Dāniels Rudzītis un Kristaps Roķis, kamēr viesiem izcēlās Rustams Begovs, Aleksandrs Novikovs un Pēteris Purmalis.

Mājinieki divreiz izvirzījās vadībā, bet Jelgavas hokejisti 57.minūtē ar Roķa pūlēm panāca 3:2 savā labā. Izlīdzinājumu Purmalis panāca piecas sekundes līdz pamatlaika beigām. Jau 29. pagarinājuma minūtē Begovs pēc Kirila Tambijeva un Roberta Mamčica piespēlēm guva uzvaras vārtus.

Mājiniekiem par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kārlis Mežsargs, bet viesiem - Novikovs.

Sestdien notiks vēl viena spēle, kurā "Liepāja" tiksies ar "Mogo"/LSPA.

Turnīra tabulas vadībā ar sešiem punktiem trijos mačos ir "Olimp"/"Venta 2002" un "Liepāja", kurām ar četriem punktiem seko "Mogo"/LSPA un "Zemgale"/LLU. Hokeja skolai "Rīga" ir trīs punkti četrās spēlēs, viens punkts trijās spēlēs ir "Prizma"/IHS, bet bez punktiem ir Daugavpils "Dinaburga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!