Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" svētdien no fārmkluba izsauca krievu uzbrucēju Ņikitu Filatovu, kurš būs nopietns konkurents latvietim Kasparam Daugaviņam.

21 gadu vecais Filatovs jau sezonas sākumā spēlēja "Senators" sastāvā, divās spēlēs izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli un divām rezultatīvām piespēlēm.

Tomēr 13.oktobrī viņš tika nosūtīts uz fārmklubu Binhemtonas "Senators", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), astoņās spēlēs gūstot četrus vārtus un izpildot vienu rezultatīvu piespēli.

Kopā savā NHL karjerā Filatovs aizvadījis 46 spēles, kurās guvis sešus vārtus un izpildījis astoņas rezultatīvas piespēles.

"Senators" sistēmā krievs nokļuva jūnijā, kad viņu iemainīja no Kolumbusas "Blue Jackets" vienības.

Kā ziņots, pirms nepilnas nedēļas Daugaviņš tika izsaukts uz Otavas komandu no fārmkluba un šajā laikā viņš NHL aizvadījis trīs spēles, palīdzot "Senators" izcīnīt trīs uzvaras.

Sākumā Daugaviņš tika izsaukts kā Dāniela Alfredsona aizvietotājs, tomēr viņš saglabāja vietu sastāvā arī pēc zviedra izveseļošanās, jo cits zviedru hokejists Mika Zibanejads, kurš šovasar ar sesto numuru tika izvēlēts NHL jauno spēlētāju draftā, tika aizsūtīts uz savas dzimtenes komandu "Djurgarden", bet "Senators" sastāvā atgriezīsies nākamajā sezonā.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā šobrīd "Senators" ar 12 punktiem 11 spēlēs ieņem astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!