Foto: AP/Scanpix/LETA

Vašingtonas "Capitals" spēlētājs Aleksandrs Ovečkins sasniedzis sava tautieša Sergeja Fjodorova iespēto rezultativitātes punktu ziņā, un tagad ar viņu dala pirmo vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) rezultatīvāko Krievijas hokejistu sarakstā.

Ovečkins to paveica ar vārtu guvumu mačā, kurā "Capitals" ar rezultātu 3:6 piekāpās Toronto "Maple Leafs". Tagad Ovečkina kontā ir 1179 rezultativitātes punkti – 644 vārtu guvumi un 535 rezultatīvas piespēles. Lai iekrātu tik daudz rezultativitātes punktus, "Capitals" līderim vajadzēja 1052 spēles.

Savukārt Fjodorovs savas karjeras 1248 spēlēs guva 483 vārtus un izdarīja 696 rezultatīvas piespēles, un tas līdz šim viņam deva rezultatīvākā krieva godu NHL.

"Protams, ka tas ir īpašs brīdis. Tā ir liela privilēģija, ka varēju 70 spēles ar viņu nospēlēt kopā, jo daudz iemācījos no šīs leģendas," pēc sasniegtā teica Ovečkins.

"Maple Leafs" komandai uzvaru palīdzēja izcīnīt Nazema Kadri trīs gūtie vārti, Viljama Nīlandera trīs rezultatīvās piespēles un Frederika Andersena 41 atvairītais metiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!