Foto: AP/Scanpix / LETA

Trīs rezultatīvu spēļu sērija naktī uz pirmdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aptrūka latviešu uzbrucējam Rūdolfam Balceram, taču Floridas "Panthers" izcīnīja uzvaru. Pie panākuma tika arī Kolumbusas "Blue Jackets", kas gan to izcīnīja ar vārtsargu Elvi Merzļikinu rezervē.

"Panthers" savu skatītāju priekšā ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pieveica Ņujorkas "Islanders".

Balcers laukumā pavadīja 11:29 minūtes, tostarp 1:44 minūtes vairākumā. Viņam trīs metieni pa vārtiem un neitrāls lietderības koeficients. Latvietis ar rezultativitāti bija izcēlies trīs mačos pēc kārtas, pa šo laiku iekrādams vienus vārtus un divas rezultatīvas piespēles, taču aizvadītajā naktī palika bešā.

"Panthers" ar Antona Lundela un Ētu Luostarinena precīzajiem metieniem jau pēc desmit spēlētām minūtēm bija vadībā ar 2:0, tomēr 25. minūtē Anderss Lī vairākumā samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Savukārt pašā trešās trešdaļas sākumā Florida atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kad precīzi vārtos nozaudējušos ripu raidīja Raiens Lombergs. Mača 50. minūtē "Islanders" vienus vārtus atguva, bet neizšķirtu panākt nespēja.

Ar deviņiem punktiem sešās spēlēs "Panthers" komanda Austrumu konferencē ieņem trešo vietu. Tā nākamo maču izspēlēs naktī uz trešdienu izbraukumā pret Čikāgas "Blackhawks".

Citā svētdienas spēlē uzvaru guva "Blue Jackets", kas izbraukumā ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) pieveica Ņujorkas "Rangers". Merzļikins šo maču noraudzījās no rezervistu soliņa, bet viesu vārtu drošība tika uzticēta krievam Daniilam Tarasovam, kurš tika galā ar 30 metieniem un svinēja savu pirmo NHL uzvaru karjerā.

Kolumbusas vienībai šī bija trešā uzvara pēdējo četru maču laikā, kas ar sešiem punktiem septiņās spēlēs Austrumu konferencē ļauj atrasties vien priekšpēdējā vietā starp 16 komandām.

Nākamā spēle Kolumbusai naktī uz trešdienu mājās pret Arizonas "Coyotes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!