Foto: F64

Latvijas uzbrucēji Patriks Zabusovs un Vitālijs Pavlovs hokejista karjeru turpinās Slovākijas klubā Mihalovces "Dukla", trešdien paziņoja klubs.

Sezonu 21 gadu vecais Zabusovs uzsāka Rīgas "Dinamo" rindās "Optibet" Hokeja līgā (OHL), bet Pavlovs - Polijas klubā Tihu GKS, aizvadot tur otro sezonu pēc kārtas.

Klubs informē, ka Zabusovs ir parakstījis līgumu līdz 2022./2023.gada sezonas beigām.

Hokejists Rīgas "Dinamo" rindās triju sezonu laikā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) paguva nospēlēt 17 spēles, gūstot vienus vārtus. 2021./2022.gada sezonā viņš aizvadīja 32 spēles Čehijas ekstralīgā, kur guva 16 (9+7) rezultativitātes punktus Zlīnas "PSG Berani" krāsās.

Zabusovs pārstāvējis Latvijas jaunatnes izlases.

33 gadus vecais "centrs" Pavlovs Mihalovcē ierodas uz mēnesi ilgu pārbaudes laiku ar opciju pagarināt līgumu līdz sezonas beigām.

Fiziski spēcīgais uzbrucējs pārsvarā ir spēlējis Latvijas klubos, kā arī Somijā, ASV un Kazahstānā. Rīgas "Dinamo" rindās KHL pamatturnīra spēlēs viņš septiņu sezonu laikā ir aizvadījis 281 spēli, kurā sakrājis 41 (19+22) rezultativitātes punktu.

Kopā ar Latvijas izlasi viņš ir piedalījies četros pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs Sočos.

Abiem pirmā spēle plānota piektdien izbraukumā ar uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Liptovski Mikulāšas "MHk 32".

Šobrīd Mihalovces klubs Slovākijas spēcīgākajā līgā ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem devīto vietu 12 komandu konkurencē, bet Karsuma pārstāvētajai "MHk 32" ir punkts vairāk un septītā vieta.

Iepriekšējā sezonā "Dukla" pamatturnīrā ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā sērijā ar 2-4 piekāpās Košices vienībai.

2020./2021.gada sezonā klubs sasniedza savu lielāko panākumu, izcīnot Slovākijas čempionāta bronzas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!