Foto: Reuters/Scanpix
Pēc svētdienas traniņa kopā ar Kolorādo "Avalanche" komandu 37 gadus vecais zviedru uzbrucējs Peters Forsbergs paziņojis, ka ir gatavs atgriezties Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), savukārt "Avalanche" apstiprināja, ka ar Forsbergu ir parakstīts līgums, vēsta NHL mājas lapa.

Tiek ziņots, ka līguma summa ir viens miljons dolāru.

"Avalanche" ir pēdējais NHL klubs, kurā Forsbergs spēlēja 2008. Gada sezonā, atgriezās komandā viņš 21. Janvārī, un kopš tā laika piedalījies visos treniņos. Situācija ar hronisko kājas traumu, kas viņam liedza pilnvērtīgi spēlēt Zviedrijā, esot uzlabojusies, un Forsbergs pirmdien dosies līdzi "Avalanche" komandai izbraukuma tūrē.

"Ir arvien labāk un labāk," apgalvo Forsbergs. "Pāris pirmajos treniņos bija grūti. Puiši apkārt pilnīgi lidoja, un es sajutos, it kā man būtu 47 nevis 37 gadi. Taču jo vairāk es trenējos, jo vairāk slidoju, jo ātrāks kļūstu."

NHL zviedru hokejists aizvadījis 706 regulārā čempionāta spēles, kurās guvis 249 vārtus un izdarījis 636 piespēles. "Play-off" turnīros Forsbergs aizvadījis 151 spēli, gūstot tajās 64 vārtus un iedodot 107 piespēles. Viņš ir ceturtais rezultatīvākais spēlētājs Kolorādo "Avalanche" (iepriekš – Kvebekas "Nordiques") vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!