Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" galveno treneri kļuvis Lindijs Rafs, kurš šo vienību ar panākumiem vadījis jau iepriekš.

Rafs iepriekš Bufalo komandu vadīja no 1997. līdz pat 2012. gadam un astoņas reizes aizveda "Sabres" līdz dalībai Stenlija kausa izcīņā. Ļoti tuvu hokeja galvenajai trofejai vienība nonāca 1999. gadā, kad finālā nācās piekāpties Dalasas "Stars" priekšā.

Iepriekšējās četras sezonas 64 gadus vecais Rafs vadīja Ņūdžersijas "Devils", taču martā tika atlaists no amata.

Speciālists ir piektais visu laiku uzvarām bagātākais NHL treneris. Pie "Sabres", "Stars" un "Devils" stūres viņš regulārajā čempionātā guvis 864 uzvaras, turklāt, pieskaitot arī panākumus Stenlija kausā, viņš ar 935 panākumiem dala pat ceturto vietu līgas vēsturē.

Rafs ir uzvarām bagātākais treneris "Sabres" vēsturē - gan regulārajā čempionātā, gan izslēgšanas turnīrā. Viņa vadībā komanda divreiz spēja sasniegt arī Austrumu konferences finālu, bet 2007. gadā Bufalo vienība ar 53 uzvarām (kluba rekords) un 113 punktiem triumfēja regulārajā čempionātā, iegūstot pagaidām vienīgo Prezidenta trofeju savā pastāvēšanas vēsturē.

Vadot "Sabres", Rafs 2006. gadā tika nosaukts par līgas labāko treneri. Viņš divreiz vadījis arī Kanādas izlasi pasaules čempionātā.

Pēc Rafa aiziešanas "Sabres" ne reizi nav spējusi kvalificēties Senlija kausa izcīņai. Kopš tā laika vienību vadījuši seši treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!