Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas hokeja izlase trešdien ar uzvaru uzsāka dalību "Pirmā kanāla" kausa izcīņā, pirmajā spēlē ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:1, 1:2) pieveicot Kanādas valstsvienību.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" aizsargs Brendons Gormlijs otrā perioda sākumā ar metienu no distances realizēja skaitlisko vairākumu, palīdzot kanādiešiem panākt izlīdzinājumu 1:1. Cits Rīgas "Dinamo" aizsargs Rīss Skārlets šajā mačā palika bez punktiem.

Pirmajā periodā Jegors Korškovs vadībā izvirzīja Krievijas izlasi, bet otrās trešdaļas turpinājumā Aleksandrs Jeļesins un Ņikita Ņesterovs panāca jau 3:1.

Trešo periodu krievi uzsāka ar vēl vienu vārtu guvumu, kad precīzs bija Vadims Šipačovs, bet turpinājumā divus vārtus guva Kanādas izlase – trāpīgi metieni padevās Danielam Odetam un Ērikam O'Dellam.

Krievijas izlase spēli aizvadīja retro PSRS valstsvienības formās. To dizains bija balstīts uz formām, kuras 1956. gada olimpiskajās spēlēs valkāja čempioni PSRS hokejisti.

Krievijas hokejisti ceturtdien spēlēs ar Zviedrijas izlasi, bet Čehijas hokejisti tiksies ar somiem. Krievijas valstsvienības treneru štābā kā vārtsargu treneris šajā turnīrā strādā bijušais Latvijas izlases hokejists Sergejs Naumovs.

Savukārts Kanādas izlases rindās iekļauti vēl divi citi aizsargi, kas savulaik spēlējuši Rīgas "Dinamo" – Čārlzs Genovejs (pašlaik "Brynas", Zviedrija) un Mets Robinsons (Sanktpēterburgas SKA, Krievija).

No 24 Kanādas izlasē iekļautajiem spēlētājiem 16 pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus.

"Pirmā kanāla kauss" ir Eirotūres otrais posms un Kanādas izlase tajā startē ārpus konkurences.

Pirmajā posmā, kas novembrī notika Somijā, uzvaru izcīnīja Zviedrija, otrajā vietā ierindojās somi, bet Krievijas hokejistiem tika trešā vieta. Bez uzvarām Karjala kausā palika Čehijas hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!