Latvijas hokejists Ivars Punnenovs otrdien neglāba Langnau "Tigers" komandu no zaudējuma Šveices augstākās hokeja līgas (NL) mačā.

"Tigers" viesos ar rezultātu 2:6 (0:2, 1:4, 1:0) piekāpās "Fribourg-Gotteron" komandai.

Punnenovs spēlēja divus pirmos periodus un pēc sešām ielaistām ripām tika nomainīts. Nospēlētajās 40 minūtēs Latvijas izlases vārtsargs paguva neitralizēt 22 no 28 pretinieku metieniem. Viņa komandas biedrs Džanluka Dzaeta trešajā periodā tika galā ar visiem desmit raidījumiem.

"Tigers" uzbrucējs Toms Andersons otrdien laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 43 sekundēs divreiz meta pa vārtiem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Punnenova un Andersona komandas biedrs Rihards Melnalksnis palika ārpus pieteikuma.

Turpretī uzvaru svinēja uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas viesos ar 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) pārspēja "Lugano".

Ronalds Ķēniņš uz ledus pavadīja 16 minūtes un 44 sekundes, tika pie divu minūšu soda un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette" otrdien nespēlēja.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām vislabāk sokas "Lausanne", kas 86 punktiem 48 spēlēs ieņem otro vietu. "Servette" ar 78 punktiem 47 mačos ir sestā, bet "Tigers" ar 31 punktu 49 dueļos ierindojas pēdējā 12.vietā.

Regulārajā čempionātā komandām jāaizvada 52 spēles, bet Covid-19 pandēmijas dēļ visas šo slieksni var nesasniegt, tāpēc vietas pirms "play-off" tiks noteiktas, rēķinot punktu un aizvadīto maču attiecību.

Iepriekšējā sezonā NL turnīrs noslēdzās pēc regulārā čempionāta, tādējādi otro reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 1940. gada netika kronēts Šveices čempions hokejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!