Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā Ņujorkas "Rangers" otrdien ar pirmo numuru izvēlējās talantīgo kanādieti Aleksi Lafrenjē.

Zīmīgi, ka "Rangers" līdz šim jauno spēlētāju draftā ne reizi nebija ieguvusi "pirmās rokas" tiesības.

18 gadus vecais kanādietis, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL), tiek raksturots kā hokejists ar elites spēlētāja prasmēm. Uzbrucējam piemīt laba roku tehnika, kā arī viņš nevairās spēka spēles.

Viņš aizvadītajā sezonā Rimoski "Oceanic" komandā 52 spēlēs iekrāja 112 rezultativitātes punktus, vidēji spēlē nopelnot 2,15 punktus. Iepriekš labāku sniegumu spējis demonstrēt vienīgi Konors Makdeivids, kurš 2014./15.gada sezonā vidēji mačā nopelnīja 2,5 punktus.

Tāpat Lafrenjē savā pirmajā QMJHL sezonā ieguva labākā debitanta balvu, bet par sniegumu aizvadītajā sezonā saņēma jau otro pēc kārtas vērtīgākā spēlētāja titulu. Šogad viņš arī otro gadu pēc kārtas tika atzīts par Kanādas Hokeja līgas gada labāko spēlētāju. Iepriekš to paveicis vienīgi Sidnijs Krosbijs.

Tikmēr otro numuru tika izvēlēts vēl viens kanādietis Kvintons Baifīlds, kurš savu NHL karjeru sāks Losandželosas "Kings" sistēmā. Savukārt Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" ar trešo numuru izvēlējās vācieti Timu Stuclu, kurš jau iekrājis pieredzi pieaugušo hokejā, jo paspējis uzspēlēt Vācijas augstākajā līgā (DEL).

Baifīlds kļuvis par visaugstāk draftēto melnādaino spēlētāju, apsteigdams ar ceturto numuru draftētos Evanderu Keinu un Setu Džounsu. "Rangers" pie pirmās izvēles tika pēc neveiksmes kvalifikācijas turnīrā, kurā piekāpās Karolīnas "Hurricanes".

Balcera pārstāvētā "Senators" arī ieguva piekto un 28.izvēli, attiecīgi draftējot aizsargu Džeiku Sandersonu no ASV un kanādieti Ridliju Greigu, kurš spēlē uzbrucēja pozīcijā.

Bufalo "Sabres" ar astoto numuru izraudzījās uzbrucēju Džeku Kvinu no Kanādas, kamēr Matīsa Kivlenieka un Elvja Merzļikina vienība Kolumbusas "Blue Jackets" ar 21.numuru nodraftēja uzbrucēju Jegoru Činakovu no Krievijas.

Savukārt Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" iepriekš bijusi aktīva maiņas darījumos, tāpēc pirmās kārtas 15.izvēle šogad nonāca Toronto "Maple Leafs" rīcībā.

Trešdien drafta ceremonija turpināsies ar 2.-7.kārtu, kurā starp kandidātiem iepriekš bija atrodami arī latvieši Raivis Ansons un Jānis Švanenbergs.

Pērn ar kopējo 156.numuru Vankūveras "Canucks" izvēlējās vārtsargu Artūru Šilovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!