Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols iecelts par Zviedrijas augstākās līgas (SHL) kluba "Orebro" kapteini, ziņots vienības mājaslapā.

25 gadus vecais Ābols "Orebro" vienībā aizvada jau ceturto sezonu, taču šo gadu uzbrucējs uzsācis īpaši veiksmīgi, 15 spēlēs sakrājot 13 punktus (seši vārti un septiņas rezultatīvas piespēles). Visos trijos rezultativitātes rādītājos Ābols ieņem pirmo vietu komandā.

"Šo gadu laikā Rodrigo izaudzis par dabīgu līderi," izsakās komandas galvenais treneris Niklass Eriksons, kurš visus šos gadus arī bijis klubā. "Šīs sezonas sākums nav izņēmums. Rodrigo ir tikai 25 gadus vecs, bet ļoti nobriedis, viņam ir veselīgas vērtības, un viņš savas domas un viedokli spēj pasniegt labā veidā."

"Mēs uz Rodrigo skatāmies kā svarīgu spēlētāju un ticam, ka viņš, pateicoties šim uzdevumam, turpinās augt," izsakās treneris.

Komandas kapteiņa pozīcija pēkšņi atbrīvojās, klubu pametot aizsargam Stefanam Vargam. Hokejists, kurš arī pagājušajā sezonā pildīja "Orebro" kapteiņa pienākumus, pēc abpusējas vienošanās pievienojās citai SHL vienībai "Djurgardens". Tādējādi komandai nācās pirmdien atrast jaunu kapteini.

Latvijas hokejists Zviedrijas klubu pārstāvējis kopš 2017. gada, taču 2019./2020. gada sezonā devās uz Ziemeļameriku, kur galvenokārt pārstāvēja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Springfildas "Thunderbirds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!