Foto: PantherMedia/Scanpix
No 6. līdz 15. jūlijam "Volvo Sporta Centrs" ledus hallē jau otro gadu norisināsies Latvijas izlases bijušā vārtsarga Sergeja Naumova un leģendārā Vladislava Tretjaka starptautiskā vārtsargu meistarības skola, informē Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienests.

Vladislava Tretjaka vārtsargu skolas tiek organizētas dažādās pasaules valstīs un ir augsti novērtētas šī sporta veida profesionāļu vidū. Arī LHF ir radusi iespēju finansiāli atbalstīt divus Liepājas hokeja skolas audzēkņus – Reini Petkusu un Kristapu Nazarovu (abi 1995. g. dz.) un divus SK "Rīga" vārtsargus – Nilu Grīnfogelu (1994. g. dz.) un Rihardu Cimermani (1993. g.dz.), no kuriem abi pēdējie jau paguvuši"uzspīdēt" Latvijas jauniešu izlasē.

Rīgā rīkotajās starptautiskajās treniņnodarbībās, kuras norisināsies vairāk kā nedēļas garumā, piedalīsies 44 jaunie hokejisti no Latvijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Somijas, Lielbritānijas un citām valstīm, kuri apgūs vārtsarga spēles mākslu, lai nākotnē veiksmīgi sargātu arī savu valstu izlašu vārtus.

"Esam gandarīti, ka ir izdevies Rīgā organizēt vārtsargu skolu – sākotnēji pat neticējām, ka izdosies šo ieceri realizēt. Un mēs esam ļoti pateicīgi Vladislavam Tretjakam par viņa atsaucību, ka viņam izdevās savā saspringtajā grafikā atrast laiku līdzdalībai šādā pasākumā. Hokejs jau ir kļuvis par Latvijas nacionālo sporta veidu un tieši pateicoties hokejam mūsu valsti pazīst daudzās pasaules valstīs. Nodarbības pie tāda profesionāļa kā Vladislavs Tretjaks, bez šaubām, būs jauns impulss mūsu hokeja attīstībai," pērn pēc pirmās treniņnometnes atzina Sergejs Naumovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!