Foto: RIA Novosti/Scanpix

Smagu zaudējumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā svētdien piedzīvoja Latvijas komanda "Rīga", kas savā laukumā ar 0:6 (0:3, 0:0, 0:3) piekāpās Čerepovecas "Almaz".

Rīdziniekiem šis bija pirmais mačs pēc teju mēneša pārtraukuma, kura laikā Latvijas U-20 hokejisti piedalījās pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kur gan vietu elitē neizcīnīja.

Jau astotajā minūtē "Rīga" bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, bet pirmo trešdaļu noslēdza ar trīs vārtu deficītu. Savukārt noslēdzošajā periodā "Almaz" iemeta vēl trīs vārtus un tika pie graujošas uzvaras.

"Almaz" sastāvā divus vārtus iemeta Ajrats Zimaļijevs.

Viesi no Čerepovecas šajā mačā pa rīdzinieku vārtiem izpildīja tikai 18 metienus. Neveiksmīgu maču "Rīgas" vārtos aizvadīja abi vārtsargi - Jānis Voris un Normunds Borskovičs, katram ielaižot pa trim ripām.

Tikmēr "Rīga" pa pretinieku vārtiem raidīja 31 metienu, bet neviens no tiem mērķi nesasniedza, "sauso" maču aizvadot "Almaz" vārtsargam Konstantinam Šostakam.

Pirmdien abas komandas tiksies atkārtoti.

"Rīga" ar 31 punktu 37 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 16.vietu 17 komandu vidū, bet "Almaz" ar 79 punktiem ir sestajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!