Latvijas hokejists Roberts Bukarts piektdien guva vārtus Čehijas ekstralīgas spēlē, taču tas neglāba Vītkovices "Ridera" no zaudējuma pēcspēles metienu sērijā

"Ridera" viesu lomā ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Hradeckrālovas "Mountfield" pārākumu.

Bukarts guva vārtus spēles pēdējā pamatlaika minūtē, kad līdz finālsvilpei bija atlikušas tikai sešas sekundes. Viņš pēc tam arī izpildīja vienu pēcspēles metienu, taču tas izrādījās neveiksmīgs.

Latvijas hokejists laukumā bija 17 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā piecas reizes meta pa laukuma saimnieku vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu un sakrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Citā mačā Kristapa Zīles un Jāņa Jaka Litvīnovas "Verva" mājas spēlē ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Uvja Jāņa Balinska Liberecas "Bīlī Tygrži".

Zīle asistēja vienības otrajā vārtu guvumā, kad pēc viņa un Nikolasa Hlavas piespēlēm ripu pretinieku vārtos raidīja Matušs Sukels.

Pēcspēles metienu sērijā vienu "bullīti" izpildīja arī Jaks, taču ar viņa metienu tika galā pretinieku vārtsargs.

Abi Latvijas hokejisti uz ledus bija vairāk nekā 23 minūtes. Zīle laukumā pavadītajā laikā arī izpildīja vienu spēka paņēmienu, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un sakrāja neitrālu lietderības koeficientu, kamēr Jaks nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu, izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, noslēdzot maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr pretinieku rindās Balinskis arī uz ledus pavadīja vairāk nekā 23 minūtes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu.

Vēl Mārtiņa Dzierkala un Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" viesu lomā ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) atzina Māra Bičevska "Mlada Boleslav" vienības pārākumu, kamēr Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži" savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Karlovi Vari "Energie". Tāpat Oskara Cibuļska un Kristapa Sotnieka Kladno "Rytīrži" izbraukumā ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Brno "Kometa".

Šīs sezonas sākumā Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!