Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu hokejisti Kristiāns Rubīns (attēlā nr. 68) un Raivis Ansons svētdien atskaitīti no savu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu treniņnometnēm.

Aizsargs Rubīns atskaitīts no Otavas "Senators" nometnes un devies uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Belevilas "Senators". Vasarā 24 gadus vecais hokejists ar Otavas vienību noslēdza divvirzienu līgumu uz vienu sezonu, bet nu viņam sava lietderība būs jāapliecina fārmklubā.

Rubīns pirmssezonā ar "Senators" aizvadīja divas pārbaudes spēles, pie rezultativitātes punktiem netiekot un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -2.

Vasarā Rubīns uz Otavu pārcēlās pēc cita NHL kluba Toronto "Maple Leafs" sistēmas atstāšanas. Šajā vienībā viņš debitēja pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, kurā līdz šim trīs mačos palicis bez rezultativitātes punktiem un ieguvis negatīvu lietderību -2.

Tikmēr Ansons atbrīvots no cita latvieša Teodora Bļugera pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" vienības. Viņš paguva piedalīties vienā pārbaudes spēlē, bet šo sezonu sāks AHL komandā Vilksbāras/Skrentonas "Penguins".

Ansonu 2020. gada NHL draftā "Penguins" izvēlējās ar 149. numuru, bet 20 gadus vecais uzbrucējs hokeja Mekā vēl nav debitējis. Pagājušo sezonu viņš pavadīja Kvebekas junioru līgā (QMJHL).

Līdz ar Rubīna un Ansons atskaitīšanu šobrīd NHL klubu treniņnometnēs palikuši pieci hokejisti no Latvijas - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets"), Artūrs Šilovs (Vankūveras "Canucks"), Rūdolfs Balcers (Floridas "Panthers"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Bļugers.

Jaunā NHL sezona sāksies 7. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!