Foto: AP/Scanpix/LETA

Nepiesakot slaveno krievu vārtsargu Sergeju Bobrovski nākamai spēlei, Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" vēl vairāk saasinājis runas par iespējami viņa aizmainīšanu.

Kā paziņojis klubs, 30 gadus vecais Bobrovskis nebūs kopā ar komandu ceturtdien gaidāmajā mačā savā laukumā pret Nešvilas "Predators".

"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens lika manīt, ka komandas iekšienē noticis konflikts.

"Lai definētu domāšanu klubā, laika gaitā ir izveidojušās vērtības, kas spēlētājiem ir jāievēro. Diemžēl nesen notika incidents, kā rezultātā Sergejs nespēja tās ievērot, tāpēc esam pieņēmuši lēmumu viņu nepieteikt šodienas mačam," skaidroja Kekalainens.

Šāds pavērsiens vēl vairāk pastiprinājis runas, ka Bobrovskis tuvākajā laikā varētu tikt aizmainīts uz citu klubu. Pēc šīs sezonas noslēdzas viņa līgums, turklāt izskanējusi informācija, ka arī pats vārtsargs negrasās palikt "Blue Jackets", tāpēc klubam, lai kaut ko iegūtu un nepaliktu bešā vasarā, līdz februāra beigām krievu vajadzētu aizmainīt. Nesen parādījās runas, ka viņu savā īpašumā labprāt redzētu Floridas "Panthers".

Bobrovskis šosezon 32 spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 2,87 ripas un atvairījis 90,6% metienu, kā arī aizvadījis divas "sausās" cīņas.

Bobrovska došanās uz citu klubu ir īpaši aktuāla Latvijas hokeja kontekstā, jo savulaik "Blue Jackets" draftēja izlases pirmo vārtsargu Elvi Merzļikinu, kurš pēc veiksmīgām sezonām Šveicē un valstsvienībā šovasar gatavojas beidzot iekarot Ziemeļameriku.

Krievijas vārtsargs "Blue Jackets" pārstāv kopš 2012./13.gada sezonas. Par šo sezonu Bobrovskis saņem aptuveni 7,5 miljonus dolāru (6,5 miljonus eiro), turklāt nākotnē vēlas vēl ienesīgāku atalgojumu.

Savulaik Bobrovskis divas reizes tika nosaukts par NHL labāko vārtsargu, iegūstot prestižo Vezinas balvu.

Tikmēr Merzļikina līgums ar Šveices klubu "Lugano" beigsies pēc šīs sezonas.

"Blue Jackets" ar 51 punktu 42 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu - uzreiz aiz latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!