Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejistam Zemgum Girgensonam savainojuma dēļ nākamo sezonu nāksies izlaist, un Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" galvenais treneris Ralfs Krīgers un kapteinis Džeks Eikels uzsvēra, ka latvieša trūkumu komandā varēs ļoti just.

Girgensons savainojumu guva pirmdien, kad "Sabres" komanda aizvadīja pirmo iekšējo treniņspēli. Pēc nenozīmīgas sadursmes latvietis palika guļam uz ledus un tikai ar komandas biedru palīdzību spēja atstāt laukumu. Trešdien viņam veica paceles cīpslas operāciju, kuras dēļ latvietis nevarēs spēlēt vismaz pusgadu.

"Zemgus būs komandas tuvumā, jo viņš ir svarīga persona šajā organizācijā," trešdien teica Krīgers, kuru citēja portāls "buffalohockeybeat.com". "Mēs visi izjutīsim robu sastāvā pēc Zemgus traumas. Viņa raksturs, darba ētika un loma mūsu komandā padara viņu par unikālu."

"Viņš ir ļoti svarīgs spēlētājs mūsu komandā," teica "Sabres" kapteinis Džeks Eikels. "Tas ir liels zaudējums mūsu sastāvā, taču tas ir liels zaudējums arī no personības viedokļa, jo viņš savu ieguldījumu dod gan laukumā, gan ārpus tā. Viņš mums ļoti pietrūks."

Covid-19 dēļ saīsinātā NHL sezona sāksies 13. janvārī, bet komandas tās laikā aizvadīs pa 56 spēlēm. Regulārās sezonas izskaņa paredzēta 8. maijā, kas liek pesimistiski skatīties uz Girgensona iespējām šosezon kāpt uz ledus.

Oktobrī Girgensons pagarināja līgumu ar "Sabres" uz trīs gadiem. Līgums noslēgts par 2,2 miljoniem ASV dolāru (apmēram 1,9 miljoniem eiro) sezonā.

26 gadus vecais Girgensons savā NHL karjerā 489 spēlēs guvis 61 vārtus un veicis 77 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!