Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" uz Minesotas "Wild" aizmainījusi uzbrucējus Taileru Enisu un Markusu Folinjo, piektdien pavēstīja vienība.

Savukārt no "Wild" uz "Sabres" devušies uzbrucējs Džeisons Pominvils un aizsargs Marko Skandella. Tāpat komandas apmainījušās nākamā gada drafta izvēlēm, "Sabres" iegūstot nākamā gada drafta "Wild" ceturtās kārtas izvēli.

Eniss un Folinjo savas līdzšinējās karjeras NHL bija pārstāvējuši tikai "Sabres" komandu.

Patlaban 27 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Eniss līgā debitēja 2009.gadā, bet aizvadītajā sezonā viņš 51 spēlē guva piecus vārtus, veica astoņas rezultatīvas piespēles un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -10.

Savukārt 25 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Folinjo NHL spēlē kopš 2011. gada, bet aizvadītajā sezonā viņam 80 mačos 13 vārti, desmit rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -1.

Tikmēr 34 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Pominvils jau iepriekš bija pārstāvējis "Sabres", bet 2013. gadā viņš nonāca "Wild" rindās, kur spēlēja iepriekšējās piecas sezonas. Aizvadītajā sezonā viņam regulārajā čempionātā 78 spēlēs 13 vārti, 34 rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +2.

Savukārt 27 gadus vecais kanādiešu aizsargs Skandella savu līdzšinējo NHL karjeru bija pavadījis tikai "Wild" rindās. Aizvadītajā sezonā viņš regulārajā čempionātā 76 spēlēs guva četrus vārtus, veica deviņas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Abi hokejisti spēlēja arī piecās izslēgšanas turnīra spēlēs, bet pie punktiem tika tikai Pominvils, kuram viena rezultatīva piespēle.

Kā vēstīts, "Sabres" piedāvājis kvalifikācijas līgumu Girgensonam, līdz ar to viņš nekļuva par neierobežotu brīvo aģentu, kā tas būtu noticis, ja "Sabres" nebūtu izteikusi šo piedāvājumu.

Pēc sezonas "Sabres" komanda piedzīvojusi lielas pārmaiņas, jo no amata tika atbrīvoti treneris Dens Bailsma un ģenerālmenedžeris Tims Marejs, kuru vietā stājušies Fils Hauslijs un Džeisons Boterils.

"Sabres" Stenlija kausa izcīņu nav spējusi sasniegt kopš 2011.gada, kas ir otrā ilgākā šāda sērija līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!