Foto: IIHF

Emocijas pēc šāda panākuma ir neaprakstāmas un nekas tāds iepriekš nav pieredzēts, pēc negaidītās uzvaras pasaules čempionāta mačā pret Slovākiju teica Latvijas U-18 izlases vārtsargs Mikus Vecvanags.

Latvijas jaunie hokejisti piektdien Somijā parūpējās par pārsteigumu un ar 5:3 (3:1, 1:2, 1:0) pārspēja vienaudžus no Slovākijas, tiekot pie pirmās uzvaras turnīrā un uzlabojot savas izredzes palikt elites divīzijā.

"Emocijas lieliskas - neaprakstāmas. Kaut ko tādu nekad neesmu piedzīvojis. Paldies džekiem, viņi cīnījās un bloķēja metienus. Darīja visu, cīnījās par uzvaru. Mēs to arī ieguvām. Manuprāt - bijām pelnījuši," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju sacīja Vecvanags, kurš vairākkārt šajā cīņā glāba komandu no vārtu zaudējuma. Viņš šajā spēlē atvairīja 32 no 34 metieniem.

"Sākums bija lēns, mūs iespieda zonā, bet tad mums spēle aizgāja, izmantojām savas iespējas," priecājās vārtsargs.

Tikmēr izlasi uzslavēja arī komandas galvenais treneris Oļegs Sorokins, kurš gan piebilda - spēle bijusi kā pa kalniem un lejām. "Liels prieks par mūsu puišiem, ka viņi spēja realizēt savus momentus. Spēles pirmajā daļā bija lielisks vairākums. Jāatzīmē, ka šodien strādāja vairākuma iestrādnes."

Sorokins priecājās, ka komanda pēc slovāku neizšķirta panākšanas turpinājusi sev ticēt un nav sabrukusi, ievirzot spēli pareizajā gultnē.

"Mūsu izpildījumā bija lieliska trešā trešdaļa. Pelnīta uzvara," pauda Sorokins, kurš piekodināja komandai šad tad neaizrauties ar spēli uzbrukumā brīdī, kad Latvijas izlase ir vadībā. "Tas laikam nāk ar pieredzi un meistarību. Ir jāmāk vinnēt spēles, šad tad jāpietur rezultāts. Domāju, pie tā mēs piestrādāsim."

Turnīra turpinājumā svētdien Latvija A apakšgrupā tiksies ar ASV, bet pirmdien spēkosies ar Norvēģiju. B apakšgrupā spēkus mēro Zviedrija, Čehija, Kanāda, Kazahstāna un Šveice.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!