Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pa vārtu guvumam un vienai rezultatīvai piespēlei Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) spēlēs pirmdien iekrājuši Latvijas hokejisti Kaspars Saulietis un Atvars Tribuncovs.

Šajās spēlēs Saulieša un Sergeja Pečuras pārstāvētā Grodņas "Ņeman" vienība ar 5:2 (3:1, 1:0, 1:1) savā laukumā uzvarēja "Vitebsk" komandu, bet Tribuncova "Gomeļ" viesos ar 5:3 (4:1, 1:2, 0:0) pārspēja Armanda Bērziņa pārstāvēto pagājušās sezonas čempionvienību Minskas "Junostj".

Saulietis guva "Ņeman" komandas piektos vārtus mačā, kad trešās trešdaļas 13.minūtē panāca 5:1 mājinieku labā, bet ar rezultatīvu piespēli uzbrucējs izcēlās spēles piektajā minūtē, kad "Ņeman" atklāja cīņas rezultātu.

Spēli Saulietis noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Saulietis ar vārtu guvumu izcēlās trešajā savas vienības mačā pēc kārtas.

Savukārt Pečura pēc vienas spēles aizvadīšanas šoreiz atkal nebija iekļauts savas vienības pieteikumā.

Tikmēr Tribuncovs mačā pret "Junostj" guva savas komandas ceturtos vārtus, pirmās trešdaļas izskaņā panākot 4:1 "Gomeļ" labā. Ar rezultatīvu piespēli latvietis izcēlās 53 sekundes iepriekš, kad rezultāts kļuva 3:1.

Spēli gan Tribuncovs noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1, jo abi vārti tika gūti skaitliskā vairākuma laikā, bet Bērziņš statistikas rādītājos neizcēlās, cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 64 punktiem 27 spēlēs atgriezās "Gomeļ" komanda, bet tai ar 62 punktiem 26 mačos seko "Ņeman" komanda. Ar 46 punktiem 27 cīņās ceturto vietu ieņem "Junostj".

Savukārt Latvijas komanda "Liepājas metalurgs" ar 24 punktiem 23 spēlēs pašlaik ieņem astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!