Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pusfinālā trešdien iekļuva Sanhosē "Sharks", kas otrās kārtas izšķirošajā, septītajā spēlē ar 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) pieveica Kolorādo "Avalanche".

Sērijā "haizivis" uzvarēja ar 4-3, bet tagad Rietumu konferences finālā tiksies ar Sentluisas "Blues". Šīs sērijas pirmā spēle jau sestdien "Sharks" laukumā. Gan "Sharks", gan "Blues" ir spēlējušas Stenlija kausa finālā, bet ne reizi nav tikušas pie prestižās trofejas.

"Sharks" pirmajā kārtā septiņās spēlēs pārvarēja pērnās sezonas pārsteigumu autori Vegasas "Golden Knights". Šīs sērijas septītajā mačā Pavelskis pēc smaga trieciena ar pārsistu galvu atstāja laukumu un nebija skaidrības par viņa turpmāko dalību Stenlija kausā. "Sharks" kapteinis izlaida pirmās spēles sērijā pret "Avalanche", bet bija ierindā sept'tiajā mačā un kļuva par spēles spožāko zvaigzni.

Mača sestajā minūtē Pavelskis guva vārtus, bet vēl pēc piecām minūtēm palīdzēja Tomašam Hertlam panākt 2:0. Pirmā perioda izskaņā Miko Rantanens samazināja rezultāta starpību, bet otrās trešdaļas 13. minūtē Jonass Donskojs atjaunoja "haizivīm" divu vārtu pārsvaru. Pēdējās trešdaļas 51. sekundē Taisons Džosts vēlreiz deva cerību "Avalanche", tomēr atlikušajā laikā "lavīnas" nespēja uzlauzt pretinieku vārtus.

NHL Austrumu konferences fināls sāksies naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika, kad Bostonas "Bruins" uzņems Karolīnas "Hurricanes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!