Foto: Publicitātes attēli

Vankūveras "Canucks" pamatvārtsargs Tečers Demko nevarēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas otrajā mačā pret Nešvilas "Predators", turklāt nav skaidrs, vai viņš šajā sērijā būs gatavs atgriezties laukumā, vēsta "Faily Faceoff" žurnālists Frenks Seravalli.

Tas palielina latvieša Artūra Šilova iespējas iziet laukumā Stenlija kausa izcīņā. Viņš svētdien tika izsaukts uz "Canucks" ārkārtas situācijā.

Demko nepiedalījās "Canucks" pirmdienas un otrdienas rīta treniņos, tāpēc radās aizdomas par viņa veselības stāvokli. Vēlāk kļuva zināms, ka pamatvārtsargs sērijas otrajā mačā piedalīties nevarēs. Viņš regulārās sezonas beigu daļā ķermeņa lejasdaļa savainojuma dēļ nevarēja spēlēt nedaudz vairāk nekā mēnesi. Šobrīd nav zināms, vai Demko atsvaidzinājis iepriekšējo traumu, vai guvis citu.

Paredzams, ka Vankūveras komandas vārtu drošība otrajā mačā pret "Predators" tiks uzticēta otrajām vārtsargam Keisijam Desmitam, bet Šilovs būs pieteikts mačam kā rezerves vārtsargs. Abi treniņā pamīšus strādāja kopā ar pamatsastāvu.

Šilovs šajā sezonā četrās NHL spēlēs vidēji ielaida 2,47 vārtus un atvairīja 88,1% metienu, bet Desmits 29 spēlēs ielaida 2,89 vārtus un atvairīja 89,6% metienu.

"Canucks" vārtsargiem kopumā nav liela Stenlija kausa pieredze. Demko piedalījies piecās NHL "play-off" spēlēs, bet Desmits – tikai vienā. Ja Šilovs iegūs iespēju spēlēt, tā viņam būs debija Stenlija kausa izcīņas mačā.

Vankūveras "Canucks" sērijas otro spēli pret Nešvilas "Predators" aizvadīs trešdien pulksten 5.00 no rīta pēc Latvijas laika. Pirmajā mačā "Canucks" izcīnīja uzvaru un izvirzījās vadībā sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!