Foto: AP/Scanpix

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons neilgi pēc savainojuma gūšanas Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kad viņam pa seju trāpīja komandas biedra mestā ripa, uzskatīja, ka traumas sadziedēšana prasīs ilgāku laiku nekā tas patiesībā bija nepieciešams, žurnālistiem sacīja pats sportists.

Kā zināms, Bufalo "Sabres" spēlētājs Girgensons otrdien guva savainojumu, kad mačā pret Ņujorkas "Islanders" viņam pirmajā periodā pa seju trāpīja komandas biedra Tailera Maiersa mestā ripa. Pēcāk latvietis laukumu atstāja un spēlē vairs nepiedalījās, turklāt viņam nācās izlaist nākamo spēli pret Vankūveras "Canucks".

Šobrīd Girgensona kreiso aci rotā milzīgs zilums, taču acs esot sadzijusi. "Acs sadzijusi labi, šķita, ka tas prasīs ilgāku laiku, lai gan vēl joprojām izskatās drausmīgi."

"No čempionāta neko negribēju izlaist, jo uzskatu, ka šis savainojums nav diez ko nopietns. Vienīgā problēma, ka īsti sākumā ar vienu aci neko nevarēju redzēt," atceras Girgensons, kurš ir gatavs sestdien doties laukumā, lai aizvadītu maču pret Kolorado "Avalanche" hokejistiem.

"Sabres" vienībai pagaidām šajā sezonā nav veicies diez ko labi, jo ar deviņās spēlēs izcīnītiem trim punktiem Austrumu konferences kopvērtējumā tā ieņem priekšpēdējo, 15.vietu.

"Mums ir jāstrādā visas 60 minūtes. Spēles sākumā neiznākam ar lielu enerģiju, mums tas ir jāmaina, un domāju, ka varam būt tiešām labi, ja laukumā dosimies apņēmības pilni," atzina latvietis.

Girgensons šosezon "Sabres" rindās paguvis aizvadīt astoņus mačus, kuru laikā izcēlies ar vieniem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kā arī iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!