Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otrdien trīs zaudējumu sēriju pārtrauca, kas NHL vēsturiskā spēlē ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pieveica Anaheimas "Ducks".

"Stars" iepriekšējās trīs spēlēs piedzīvoja zaudējumus viesos, bet tagad atgriezās mājās un izcīnīja ceturto uzvaru savā laukumā pēc kārtas. Skrastiņš laukumā bija 17:48 minūtes, bloķēja trīs pretinieku metienus, bet spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmo reizi NHL vēsturē maču tiesāja eiropietis – zviedrs Markuss Vinerborgs kļuva par pirmo Eiropas tiesnesi, kurš apkalpojis NHL maču. Un savā debijā zviedram svarīgā brīdī bija jāpieņem lēmums, jo uzvaras vārtu gūšana tika apstiprināta tikai pēc video atkārtojuma izpētes.

Pirmā perioda 15.minūtē Stīvs Ots vadībā izvirzīja "Stars", bet otrā perioda devītajā minūtē Korijs Perijs izlīdzināja rezultātu. Pēdējās trešdaļas devītajā minūtē pēc Breda Ričardsa metiena ripa trāpīja pa "Ducks" vārtsarga Jonasas Hillera muguru un uz brīdi šķērsoja vārtu līniju, ko pēc video ieraksta atkārtojuma noskatīšanās arī konstatēja zviedru tiesnesis.

Ričardsam tie bija 200.vārti karjerā, un tieši šie atnesa "Stars" komandai uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!