Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Dalasas "Stars" svētdien savā laukumā svinēja uzvaru Stenlija kausa spēlē, iekļūstot ceturtdaļfinālā pēc zaudējumiem divās pirmajās sērijas spēlēs, bet pirmo ceturtdaļfināla spēli savā laukumā uzvarēja Ņujorkas "Rangers".

"Stars" ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pieveica pagājušā gada Stenlija kausa ieguvēju Vegasas "Golden Knights", sērijā uzvarot ar 4-3.

Rietumu konferences uzvarētāja "Stars" sērijā atspēlējās no 0-2, gūstot trīs uzvaras pēc kārtas, zaudējot sesto spēli un uzvarot septīto.

15.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Vaiets Džonstons, 36.minūtē izlīdzinājumu panāca Brets Haudens, bet uzvaras vārtus trešā perioda 44.sekundē ar negaidītu metienu no labā iemetiena apļa ar nūjas neērto pusi guva Radeks Faksa.

Uzvarētāju vārtos Džeiks Outindžers atvairīja 20 metienus, bet pretējā laukuma pusē ar 22 metieniem galā tika Edins Hils.

Stenlija kausa ceturtdaļfinālā "Stars" tiksies ar Kolorādo "Avalanche".

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Ņujorkas "Rangers" savā laukumā ar 4:3 (3:1, 0:0, 1:2) pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

Pirmajā periodā mājinieki ar diviem precīziem Mikas Zibanedžada metieniem un Vinsenta Tročeka "golu" panāca 3:1, Karolīnas kluba labā vārtus gūstot Džeikobam Slevinam.

43.minūtē Martins Nečass samazināja deficītu līdz 2:3, bet 49.minūtē uzvaras vārtus guva Artemijs Panarins - 4:2.

Nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām vienus vārtus "Hurricanes" pēc Seta Džārvisa metiena atguva, taču panākt neizšķirtu nespēja.

Zibanedžads sakrāja trīs (2+1) rezultativitātes punktus, Tročeks (1+1) un Kriss Krīders (0+2) - pa diviem punktiem.

Zibanedžads (3+7), Džeks Roslovičs (2+3) un Tročeks (4+4) ir ieguvuši vismaz vienu rezultativitātes punktu katrā no piecām "Rangers" šīs sezonas Stenlija kausa spēlēm.

Panarina vārti bija viņa 124. rezultativitātes punkts šosezon (52 vārti un 72 rezultatīvas piespēles), ieskaitot izslēgšanas spēles, atkārtojot Jaromīram Jāgram kopš 2005./2006.gada sezonas piederošo "Rangers" sezonas rekordu.

"Rangers" hokejisti bloķēja 28 metienus, aizsargam Džeikobam Troubam šajā rādītājā izceļoties sešreiz.

Viesiem divas rezultatīvas piespēles Sebastiana Aho kontā.

Nākamā sērijas spēle Ņujorkā notiks otrdien.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!