Foto: Reuters/Scanpix
Pēc "Bruins" uzvaras spēles Stenlija kausa izcīņas finālā, bostoniešu aizsargs Marks Reki paziņojis par aktīvo sporta gaitu pārtraukušanu, taču viņš arī turpmāk vēloties palikt hokejā, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

"Ar hokeju sāku nodarboties Britu Kolumbijā, un šeit to arī pabeigšu darīt," saka 43 gadus vecais uzbrucējs. "Neko labāku es nevarētu vēlēties. Vienīgais, žēl, ka manu vecāku šodien nebija šeit. Manai mammai vakar izdarīja [potītes] operāciju un viņa palika mājās manā dzimtajā pilsētā. Gatavojos ar viņiem sazināties pa telefonu cik ātri vien iespējams."

Reki arī turpinājumā vēlas palikt hokejā, taču par to domāšot pēc atpūtas. "Tagad vienkārši gribu izbaudīt atpūtu," viņš saka. "pabeigt karjeru gribas pēc iespējas labākā brīdī, un šis ir vispareizākais laiks."


Jau ziņojām, ka trešdien Bostonas "Bruins" pēc 43 gadu pārtraukuma izcīnīja Stenlija kausu, septītajā finālsērijas spēlē ar 4:0 pārspējot Vankūveras "Canucks", un Reki šai mačā izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, asistējot Bredam Maršānam otro vārtu gūšanā.

NHL Reki aizvadījis 1652 spēles regulārajā čempionātā, kurās sakrājis 1533 punktus, bet "play-off" aizvadījis 190 spēles, kurās guvis 148 punktus. Līgā viņš debitēja 1988. gadā Pitsburgas "Penguins" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!