Foto: AP/Scanpix

Vardarbībā apsūdzētais Losandželosas "Kings" krievu aizsargs Vjačeslavs Vojnovs nav saņēmis ielūgumu uz tradicionālo Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēju godināšanas ceremoniju Baltajā namā, vēsta aģentūra "Itar-TASS".

Vojnovam pieņemšana pie ASV prezidenta Baraka Obamas ies secen tāpēc, ka tiesvedības dēļ viņam piespriesta beztermiņa diskvalfikācija un liegts piedalīties jebkādos oficiālos pasākumos. Kā ziņojām, pret krievu hokejistu ierosināta izmeklēšana par vardarbību pret dzīvesbiedreni.

"Domāju, viņam ir ļoti smagi," saka Losandželosas "Kings" prezidents Lūks Robiteils. "Hokejists paliek hokejists, viņam gribas spēlēt. Tagad viss ir tiesas rokās, mums atliek tikai gaidīt."

Vojnovs tika aizturēts oktobra beigās Redondobīčas slimnīcā, kurp bija nogādājis savu sievu. Viņai tika konstatētas sejas un kakla traumas, taču sieviete apgalvoja, ka tās esot guvusi nejauši. Pēc aresta Vojnovs tika atbrīvots pret drošības naudu, taču NHL viņu diskvalificēja uz nenoteiktu laiku, un "Kings" izslēdza hokejistu no sastāva.

Tiesā Vojnovs savu vainu noliedzis. Martā, kad būs izvēlēti 12 zvērinātie, viņa lietu turpinās izskatīt pēc būtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!