Tampabejas "Lightning" komanda otrdien izšķirošajā, septītajā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences pusfināla sērijas spēlē ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārliecinoši pārspēja Monreālas "Canadiens" un spēra vēl vienu soli tuvāk iekļūšanai Stenlija kausa izcīņas finālā.

Par šīs spēles zvaigznēm nosaukti spēlētāji, kas lielā mērā noteica mača iznākumu - uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš guva divus vārtus, "Lightning" vārtsargs Bens Bišops, kurš atvairīja visus pretinieku metienus, izņemot vienu, un Tampabejas komandas kapteinis Stīvens Stamkoss, kura otrajā periodā gūtie vārti izrādījās uzvaru nesošie.

Kā ziņojām, "Lightning" uzvarēja pirmajās trijās sērijas spēlēs, taču tad "Canadiens" atrada veidu, kā pretinieku pārspēt, un svinēja trīs uzvaras pēc kārtas, novedot sēriju līdz septītajai spēlei.

NHL Austrumu konferences finālā "Lightning" būs jāspēkojas ar Ņujorkas "Rangers" un Vašingtonas "Capitals" pāra uzvarētāju. Arī šajā sērijā gaidāms izšķirošais, septītais mačs.

Konferences finālā Tampabejas klubs iekļuva pēc četru sezonu pārtraukuma.

Kā zināms, palīgā "Lightning" no viņu Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Sirakūzu "Chunch" pēc komandas sezonas beigām tika izsaukts arī Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš tiek "turēts gatavībā" situācijai, kad būs nepieciešamība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!